KARANTENETIDEN ER OVER: Men Baard Schumann har lagt et hemmelighetens slør over han skal gjøre innen eiendom.

Må gå fra Selvaag

Baard Schumann fratrer som leder i Selvaag Bolig ASA med øyeblikkelig virkning.

Publisert Sist oppdatert

Den overraskende nyheten ble kjent i 15-tiden tirsdag ettermiddag gjennom en melding fra selskapet. Meldingen er kort, men etterlater ingen tvil om at initiativet til fratredelsen ikke kommer fra Schumann selv.

I meldingen står det «Etter initiativ fra styret i selskapet, fratrer Baard Schumann stillingen som administrerende direktør i Selvaag Bolig ASA med umiddelbar virkning».

Styreleder Olav H. Selvaag vil inntil videre fungere i stillingen som administrerende direktør. Selvaag går derfor ut av styret, og Gisele Marchand er konstituert som styreleder.

LES OGSÅ: Bygger boliger for 7 milliarder

Det fremgår ikke hvorfor Schumann må gå, og det understrekes av selskapet at man heller ikke ønsker å opplyse om det:

– Partene er enige om å ikke kommentere fratredelsen ut over denne meldingen, avsluttes det i meldingen fra selskapet.

Estate Nyheter har forsøkt å få tak i Schumann for en kommentar, men uten hell. Henvendelser på telefon blir besvart med SMS-beskjeden “Jeg kan ikke snakke nå”.

Nyheten ble ikke godt mottatt på Oslo Børs, hvor Selvaag Bolig i 15.30-tiden er blant dagens tapere, med en endring ned på 5,20 prosent.

Baard Schumann har vært administrerende direktør i Selvaag Bolig siden 2008. Han har tidligere vært administrerende direktør i NCC Bolig, markedsdirektør i Peab Bolig og regionsjef i DnB Eiendom. Schumann er også styreleder og styremedlem i en rekke boligutviklingsselskaper.

Baard Schumann er blant kandidatene i Estate Medias bransjekåring som pågår akkurat nå, hvor leserne av Estate Nyheter skal stemme frem hvem som er Eiendomsbransjens  mektigste.

Powered by Labrador CMS