Leier 6500 m2 av Entra

Amedia skal leie 6500 kvadratmeter av Entra Eiendom i Akersgata.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NEnyheter skrev i september i fjor at Amedia jakter 8000 kvadratmeter i Oslo sentrum.  Mediekonsernet holder i dag til i Akersgata 47 og 49 i en eiendom som er eid av Berner Gruppen. Nå er valget klart, og flytteturen ble ikke lang.

Entra opplyser i en melding fredag morgen at Amedia skal leie kontorlokaler i Akersgata 34 og 36 (se illustrasjon) til konsernets Oslo-baserte virksomheter. Arealene er 6500 kvadratmeter, altså mindre enn det leiesøket tilsa, og leieavtalen er på fem år med opsjon på ytterligere fem pluss fem år. Forventet innflytting er høsten 2015.

Entra opplyser ikke om leienivået i meldingen, men slike lokaler leies gjerne ut for langt over 2000 kroner kvadratmeteren. Det ene bygget (se lengre ned) er dessuten et nybygg.

Det vil flytte inn ca. 350 Amedia-medarbeidere i de nyelokalene, slik at arealeffektiviteten blir 18-19 kvadratmeter per ansatt. Amedia holder i dag til på tre ulike lokasjoner i Oslo sentrum. Behovet for samlokalisering ble utløst da A-pressen og Edda Media høsten 2012 fusjonerte til Amedia.

– Amedia er meget fornøyd med den løsningen som nå er valgt for samlokalisering av våre Oslo-baserte virksomheter. Vi vil få et moderne, effektivt og fleksibelt lokale som vil bidra til større samhandling og effektiv ressursutnyttelse i Amedia, sier konsernsjef Are Stokstad i Amedia i meldingen.

– Vi er svært fornøyd med at det igjen blir medievirksomhet i lokalene våre i Akersgata. Entra har bred erfaring og kompetanse med å utvikle bygg tilpasset mediebransjens krav og behov, og disse lokalene blir spesielt tilrettelagt Amedias virksomhet, sier salgs- og markedsdirektør Anders Solaas i Entra.

Kontorlokalene til Amedia er utarbeidet i to kontorbygg i Akersgata. Det ene kontorbygget, Akersgata 34, var tidligere kontor for VG, og er et eldre bygg fra begynnelsen av 1900-tallet som skal rehabiliteres og pusses opp.

I Akersgata 36 skal det eksisterende bygget erstattes av et nybygg i åtte etasjer. Byggene knyttes ifølge meldingen sammen med åpne etasjeplaner og felles heiser, trapper og toaletter.

Illustrasjon: SJ Arkitekter

Powered by Labrador CMS