Jakter 8000 m2 i Oslo sentrum

Amedia vil flytte fra Akersgata 47/49 og Berner Gruppen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Amedia (se lengre ned) er landets største utgiver av lokale medier. Selskapet holder i dag til i Akersgata 47/49 i det såkalte Cappelen Damm-huset og de tidligere lokalene til Dagbladet. Citypassagen (se foto) går igjennom bygget fra Akersgata ned til Pilestredet. 

DTZ Realkapital har nå fått i oppdrag med å skaffe Amedia nye lokaler på 7000-8000 kvadratmeter i Oslo sentrum. Søket for Amedia er en samlokalisering av tidligere A-pressen og Edda Media, et selskap A-pressen nylig kjøpte opp.

Selskapene har ulike kontraktsutløp i de respektive leiekontraktene, så det er derfor noe fleksibilitet med tanke på innflytting.

Amedia ønsker fortsatt nærhet til offentlig kommunikasjon. Hovedsakelig jaktes det etter åpne kontorløsninger, og lokalene skal være “moderne, effektive og fleksible”. Med andre ord snakker vi om et leienivå godt oppe på 2000-tallet per kvadratmeter.

Det må også være god dekning for støttefunksjoner som møterom og fleksirom.

Akersgata 47/49 ble totalrenovert i 2008 i forbindelse med Dagbladets flytting til Oslo Havnelager.Eiendommen er totalt på 11 000 kvadratmeter og er eid av Citypassagen AS, som igjen er et heleid eiendomsselskap av Berner Gruppen AS.

Foto: Berner Gruppen

Powered by Labrador CMS