Den første Teokubo i Skandinavia blir trolig satt opp i Oslo.

Kuber gir nye konsepter på gateplan

Selskapet Triple3Invest AS jakter tomter på 20 kvadratmeter for å oppføre kuber med plug-and-play-teknologi for sushi, hamburger, kaffe, iskrem og en rekke andre konsepter.

Publisert

– Kubene kan brukes til ca. 50 ulike formål. All innmaten kan byttes ut, slik at man kan gå fra sushi til burger på 48 timer, sier daglig leder Christer Olafsson Triple3Invest AS.

Selskapet har fått rettighetene til det franske konseptet Teokubo i Skandinavia, og har blant annet kontaktet Plan- og bygningsetaten i Oslo med forespørsel om leie av plass. I første omgang ønsker selskapet å leie 20 kvadratmeter grunnflate i for eksempel Spikersuppa (hvor Kaffebrenneriet allerede er etablert med en tilsvarende installasjon), på Rådhusplassen eller Jernbanetorget.

– Dette er ikke foodtrucks, men permanente installasjoner. Det eneste vi trenger er 20 kvadratmeter med tilgang til vann- og avløp, sier Olafsson, som jakter tomter både hos private og offentlige aktører.

Triple3Invest skal selv ansette folk og drifte kubene, og Olafsson tror det er et potensial for å sette opp 100 av disse kubene i Norge.

– Vi skal ansette personer med matfaglig bakgrunn. Men det er for eksempel ikke nødvendig å ansette sushikokker ettersom sushikubene våre har halvautomatiserte maskiner. Da trengs det egentlig bare 3 timers opplæring, forteller han.

Kubene kan også settes opp innendørs, for eksempel i et kjøpesenter. Det er utviklet et spesielt utluftingssystem med tanke på dette. Olafsson påpeker dessuten at kubene enkelte steder han ha ulikt tilbud ut fra sesong. På Rådhusplassen kan det for eksempel være salg av iskrem om sommeren og hamburgere i den kalde delen av året.

Olafsson eier selskapet 100 prosent selv og forteller at han har skaffet 10 millioner kroner i oppstartskapital.

I tillegg til å drifte egne kuber, vil Triple3Invest tilby utleie.

Kubene er utviklet av det franske selskapet Teokubo by Bobios.

Powered by Labrador CMS