I NY JOBB FRA I DAG: Jøran Kallmyr, tidligere statssekretær for innvandrings- og integreringsministeren.
I NY JOBB FRA I DAG: Jøran Kallmyr, tidligere statssekretær for innvandrings- og integreringsministeren.

Blir partner i Ræder

Jøran Kallmyr, tidligere statssekretær for innvandrings- og integreringsministeren, blir partner i Advokatfirma Ræder. Han har tidligere arbeidet med eiendomsrett i samme advokatfirma.

Publisert

Jøran Kallmyr (37) trer inn i Advokatfirma Ræders partnerskap fra i dag 19. august. Han vil få ansvar for å bygge opp og lede selskapets nye avdeling for offentlig rett og samfunnskontakt. Kallmyr var advokat i firmaet før han ble utnevnt til statssekretær.

Kallmyr har hatt sentrale politiske verv i Oslo kommune fra 2003 til 2012. Mellom 2009 og 2011 var han byråd for miljø og samferdsel, og fra 2011 til 2012 var han leder av Byutviklingskomiteen.

–Samfunnskontakt er et viktig tjenesteområde og gjennom ansettelsen av Kallmyr og etableringen av vår nye avdeling møter vi behovet i markedet. Vi ser en stadig større etterspørsel etter erfarne rådgivere i skjæringspunktet mellom offentlig rett, politikk og samfunnskontakt. Her er det kun advokater med politisk erfaring som kan bistå. Jøran Kallmyr er, med sin kompetanse, en av de fremste i Norge, sier daglig leder Arve Line i Advokatfirma Ræder.

Les også: Forsvarsbyggs nye sjef er på plass

Kallmyr har vært statsekretær for justisminister Anders Anundsen fra oktober 2014 til desember 2015. Da ble han utnevnt til statssekretær for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. Som advokat hos Ræder arbeidet han med eiendomsrett.

– Kombinasjonen av jus, kommunikasjon og politisk innsikt er svært viktig når man arbeider med alt fra endringer av reguleringsplaner og utbyggingsavtaler til regelendringer av lover og forskrifter. Den forståelsen brukte jeg i min første periode i Ræder. Jeg ser frem til å ta fatt på dette arbeidet igjen i en egen avdeling, sier Jøran Kallmyr.

Advokatfirma Ræder har rundt 90 medarbeidere. Selskapet gir råd innenfor de fleste forretningsjuridiske områder. Selskapets kunder er i hovedsak bedrifter, organisasjoner og offentlige myndigheter, både nasjonalt og internasjonalt.

Les også: Colliers styrker megleravdelingen

– Jeg vil bistå både eksisterende oppdragsgivere av Ræder og nye kunder som er opptatt av å få bistand i saker av politisk karakter, det følger en internasjonal trend og jeg tror dette blir et betydelig vekstmarked for advokater fremover, sier Kallmyr.

Les også: CLP henter eiendomskompetanse fra BA-HR

Powered by Labrador CMS