HØY UTLEIEAKTIVITET: F.v. Ola Larsen, Cathrin E. Janås og Lars Tveit i Q4 næringsmegling.
HØY UTLEIEAKTIVITET: F.v. Ola Larsen, Cathrin E. Janås og Lars Tveit i Q4 næringsmegling.

Har aldri leid ut like mye som siste halvår

Leiemarkedet i Vestfold og Telemark er i bedring. Hos Q4 næringsmegling har utleiemeglerne det travlere enn på lenge.

Publisert Sist oppdatert

– Etter sommeren 2018 merket vi en bedring i utleiemarkedet, og i løpet av de siste seks til ni månedene har vi leid ut flere kvadratmeter enn noen gang før, sier utleiemegler Cathrin E. Janås.

Totalt har Q4 siden høsten 2018 leid ut ca. 14.000 kvadratmeter, fordelt på 7.100 kvadratmeter lager, 5.300 kvadratmeter kontor og 1.600 kvadratmeter handel.

– For oss er dette mye. Vi har ikke historiske tall, men vi har aldri løpt like mye som det siste halve året, sier Janås, som sammen med Lars Tveit utgjør utleieteamet hos Q4.

LES OGSÅ: Venter kraftig leieprisvekst

Kombinasjonslokaler går raskest unnaAlt av lokaler er imidlertid ikke like ettertraktet, og det er spesielt kombinasjonslokaler som etterspørres.

– Kombinasjonslokaler i størrelsen fra 250 til 500 kvadratmeter er det som er mest etterspurt. De beste lokalene, det vil si de som har en god plassering langs E18, er de som fylles opp først, sier Janås.

Hun mener det i hovedsak er én årsak til den økende aktiviteten.

– Det handler helt grunnleggende om at Norge går godt. Det er høyere aktivitet i olje- og gass-segmentet, noe som bidrar til økt etterspørsel etter areal. Også innen bygg- og anlegg er det god aktivitet, samt at vi opplever at mange gründerselskaper vokser seg ut av gründerhubbene og derfor trenger mer plass, sier Janås.

Sistnevnte skyldes en målrettet gründersatsing fra kommunene, som nå altså viser seg å gi positive resultater.

– Det er veldig hyggelig å se at det spirer og gror i det lokale næringslivet, sier Janås.

LES OGSÅ: Brennhett i logistikk

Nybyggene fylles oppNår det gjelder kontorlokaler, så er utviklingen mer stabil.

– Dette segmentet er noe tyngre enn lager, logistikk og kombinasjon. Vi opplever imidlertid en utvikling hvor det dannes mindre fellesskap, altså hvor større arealer deles opp for mer coworking-lignende konsepter. De beste kontorlokalene er fremdeles attraktive, sier Janås.

Leieprisene for nye kontorarealer ligger ifølge utleiemegleren på mellom 2000 og 2200 kroner per kvadratmeter. I eldre, mindre funksjonelle arealer blir prisene fort lavere.

– Brukte lokaler med god standard ligger fra 1000 til 1300 kroner kvadratmeteren. Her er ledigheten høy, mens i nye bygg fylles det betydelig lettere opp, sier Janås.

Lager-, logistikk- og kombinasjonslokaler prises selvfølgelig lavere.

– Nye lokaler av denne typen ligger på rundt 800 kroner kvadratmeteren. Lokaler med god beliggenhet ligger på mellom 500 og 700 kroner kvadratmeteren.

LES OGSÅ: Handelseiendom frister minst

Handel noe avventendeNår det gjelder handelsarealer, så opplever Q4 dette markedet som noe avventende. Både i Vestfold og Telemark er det nå den del ledige butikklokaler.

– Sandefjord skiller seg ut i positiv retning. Her er det meste av butikklokaler leid ut og prisene som huseierne klarer å ta ut er gode, sier Janås.

Powered by Labrador CMS