Aktuelt

Venter kraftig leieprisvekst

Newsec tror leieprisene i CBD-området skal stige til 5500 kroner per kvadratmeter i 2021.

OPPTUR: Analysesjef Øyvind Johan Dahl i Newsec tror på økte leiepriser.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kom frem da eiendomsrådgiveren presenterte sitt markedssyn på et frokostseminar i Oslo. Newsec ser et sterkt leiemarked i Oslo-området, med en kontorledighet helt nede på 5,8 prosent. Tall hentet inn fra Arealstatitsikk viser at leieprisene i Oslo nå har et gjennomsnitt på 2240 kroner per kvadratmeter, noe som er en økning på 6 prosent sammenlignet med for ett år siden. Leieprisen for såkalte a-kategoribygg i Oslo er i snitt 3720 kroner per kvadratmeter. Det er opp 9,9 prosent det siste året.

Newsec tror på videre leieprisvekst i kontormarkedet i Oslo. I CBD-området har leieprisene for de beste byggene økt fra rundt 4200 kroner per kvadratmeter i 2016 til rett under 5000 kroner i 2018. Analysesjef Øyvind Johan Dahl spår videre økning opp til 5500 kroner per kvadratmeter i 2021.

Ifølge Newsec er det allerede observert leiepriser på 6000 kroner i Via-bygget i Ruseløkkveien 26. Næringsmegleren melder om et leienivå på mellom 4400 og 6000 kroner per kvadratmeter i bygget. Leietakere som ABG Sundal Collier, RSM, Akershus Eiendom, Arntzen de Besche, Thommessen og Swedbank skal inn i bygget når det står ferdig sommeren 2021.

I indre by sentrum forventer Newsec en økning i leieprisen for de beste byggene fra 3400 kroner per kvadratmeter til 4000 kroner per kvadratmeter i 2021, mens leieprisene i Skøyen forventes å stige fra drøye 3000 kroner meteren til 3800 kroner per kvadratmeter.

Har tatt ut 70 millioner i utbytte (+)
Pluss
Newsec Basale kjøper Tjuvholmen Drift
Transaksjoner
Tre nye til Insenti
Karriere
Dagbøter kostet flesk for garantist (+)
Juss
Klart for neste trinn på brygga
Bolig
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Kjøper konkurrent og to eiendommer
Transaksjoner
Fearnley-syndikat solgte kombieiendom (+)
Transaksjoner
Ugyldig eiendomsskatt, men greit med skjerming
Juss
Satser på enda mer næring i Drammen
Utvikling