Aktuelt

Venter kraftig leieprisvekst

Newsec tror leieprisene i CBD-området skal stige til 5500 kroner per kvadratmeter i 2021.

OPPTUR: Analysesjef Øyvind Johan Dahl i Newsec tror på økte leiepriser.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det kom frem da eiendomsrådgiveren presenterte sitt markedssyn på et frokostseminar i Oslo. Newsec ser et sterkt leiemarked i Oslo-området, med en kontorledighet helt nede på 5,8 prosent. Tall hentet inn fra Arealstatitsikk viser at leieprisene i Oslo nå har et gjennomsnitt på 2240 kroner per kvadratmeter, noe som er en økning på 6 prosent sammenlignet med for ett år siden. Leieprisen for såkalte a-kategoribygg i Oslo er i snitt 3720 kroner per kvadratmeter. Det er opp 9,9 prosent det siste året.

Newsec tror på videre leieprisvekst i kontormarkedet i Oslo. I CBD-området har leieprisene for de beste byggene økt fra rundt 4200 kroner per kvadratmeter i 2016 til rett under 5000 kroner i 2018. Analysesjef Øyvind Johan Dahl spår videre økning opp til 5500 kroner per kvadratmeter i 2021.

Ifølge Newsec er det allerede observert leiepriser på 6000 kroner i Via-bygget i Ruseløkkveien 26. Næringsmegleren melder om et leienivå på mellom 4400 og 6000 kroner per kvadratmeter i bygget. Leietakere som ABG Sundal Collier, RSM, Akershus Eiendom, Arntzen de Besche, Thommessen og Swedbank skal inn i bygget når det står ferdig sommeren 2021.

I indre by sentrum forventer Newsec en økning i leieprisen for de beste byggene fra 3400 kroner per kvadratmeter til 4000 kroner per kvadratmeter i 2021, mens leieprisene i Skøyen forventes å stige fra drøye 3000 kroner meteren til 3800 kroner per kvadratmeter.

Ukens profil: Fikk sluttpakke – havnet i eiendom (+)
Karriere
Nå skal milliardprosjektet bygges
Utvikling
Solgte til Bergesen-familien (+)
Transaksjoner
Skeptisk til Tollefsen-prosjekt (+)
Bolig
Ny sjef hos Enerhaugen
Karriere
Les alle PLUSS sakene! Klikk her!
– Vi skal ikke selge mer, snarere tvert imot (+)
Analyse
Utstillingsplassen Eiendom sikter mot rekordresultat i år (+)
Analyse
Markedsplassen fra A til Å innen ombruk
Play
Startskuddet har gått for den nye bydelen (+)
Bolig