DRØYT 15.000 KRONER: Det koster det nå i gjennomsnitt å leie i måneden i Oslo. Her fra Sagene.

Oslo overrasker: Lav vekst i husleieprisene

Men flere leietakere må bo utenfor hovedstaden selv om de jobber i sentrum. 

Publisert Sist oppdatert

Ferske tall fra Husleie.no viser at leieprisene har økt med 7,7 prosent fra første kvartal 2023 til første kvartal 2024. I snitt koster det nå 12.323 kroner å leie en bolig i Norge.

I Oslo kostet det i første kvartal i gjennomsnitt 15.468 kroner i leiemarkedet. Økningen er bare på 2,8 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2023 og lavere enn den generelle prisveksten.

Men I Trondheim er prisøkningen det seneste året på hele 8,9 prosent til 12.613 kroner. I Bergen var snittprisen i første kvartal på 11.875 kroner. Det er 8 prosent høyere enn tilsvarende kvartal i 2023. Oppgangen i Stavanger/Sandnes i perioden er på 8,2 prosent. I Drammen har det faktisk vært en nedgang.

Oslo først ute

– Leieprisene i Oslo påvirker hele det norske markedet, og det er gjerne der vi ser trendene først. En vekst på 2,8 prosent i Oslo er lavere enn det konsumprisindeksen har steget på ett år, sier daglig leder Kjetil J. Olsen i Husleie.no.

Det er tendenser til at leietakere i Oslo nå søker etter leieboliger utenfor sentrum. Stadig flere ender opp med å flytte ut av byen selv om de jobber i hovedstaden.

Men snittleieprisen per måned på 12.387 kroner er den høyeste prisen Husleie,no har målt i Norge i første kvartal noen gang. Det er den nest høyeste prisen de har målt uansett kvartal. Og Olsen minner om sesongvariasjonene. Historisk sett er det alltid roligst i leiemarkedet i januar, februar og mars.

Mer utfordrende

Over 30 prosent av leietakerne totalt sett opplever nå at det er utfordrende å finne en leiebolig. Halvparten mener det er mer utfordrende enn tidligere. Drøyt seks av ti svarer at de bruker mer enn to måneder før de signerer.

Husleie.no betjener over 20 prosent av det norske boligutleiemarkedet. Rapport er basert på undersøkelser utført blant 100.000 utleiere og 70.000 leietakere.

Powered by Labrador CMS