Aktuelt

Oxer Eiendom med miljøløfte

Oxer Eiendom har tilsluttet seg strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050.

SIGNERTE: Erling Langeland, Christine Raaholt og Carl Henrik Borchsenius.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Oxer Eiendom styrker dermed satsingen på bærekraftige bygg og boliger.

– Vi styrker nå arbeidet med denne miljøforpliktelsen. Vi vil jobbe videre med å finne de beste miljøvennlige løsningene for de som skal jobbe på kontorene vi utvikler eller bo i boligprosjektene våre, sier Erling Langeland i Oxer Eiendom.

Det er ti strakstiltak som Oxer Eiendom nå har signert at de skal jobbe mot. Med signeringen skal selskapet forplikte seg til at det bygges grønt. Strakstiltakene er en del av Eiendomssektorens veikart mot 2050, som er utviklet av Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom for å sikre grønn omstilling i næringen.

– Eiendomssektorens veikart er et viktig bidrag for å utvikle en mer bærekraftig eiendomsbransje. Oxer Eiendom skaper stedene der folk jobber, lever og bor. Og nå kan alle som kjøper eller leier hos Oxer gjøre det med god samvittighet, sier Carl Henrik Borchsenius i bransjeforeningen Norsk Eiendom, som gratulerer dem med sin signering.

I Oxer Eiendom har ansatte vært med på utvelgelse av FNs bærekraftsmål som skal implementeres i hele organisasjonen.

– Oxer Eiendom føyer seg nå inn i rekken av strategiske og fremoverlente eiendomsselskap som viser vei. Krav fra EU, norske myndigheter, finansnæring og marked vil kreve at alle byggeiere og utbyggere gjør dette etterhvert. Da vil de som var tidlig ute ha et konkurransefortrinn og være forberedt, sier daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Bramslev.

Sjefen for Oxer Eiendom sier de er opptatt av sine leietakere, boligkjøpere og miljøet, og mener dette henger tett sammen.

– Vi skal levere kvalitetsbygg og tidsriktige boliger til våre leietakere og boligkjøpere. Det krever en god prosess rundt miljøaspektet knyttet til utvikling og drift. Ved å knytte oss til strakstiltakene forplikter ikke Oxer Eiendom seg bare til å bidra til et mer bærekraftig samfunn, men det sender også et signal til samarbeidspartnere om hva slags byggherre vil være i dag og i fremtiden, sier Langeland.


Se også hvordan miljøstiftelsen Zero advarer eiendomsbransjen mot å bli hengende etter i miljøkampen på Estate Play:

Senter-utleiere behøver ikke rystes av Malvik-dommen (+)
Juss
Suksess i den leilighetsløse bygda
Bolig
Etablerer reiselivsgigant mens korona herjer (+)
Transaksjoner
Dyreste i Stavanger
Bolig
Ansett en Mama for lunch
Play
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Eiendomsaktører og regjeringens støttepakke (+)
Juss
Har solgt for 1,7 milliarder hittil
Bolig
Kan bli første norske internasjonale vinner
Aktuelt
DNB med flere tiltak for eiendomsbransjen (+)
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.