Bolig

Færre boligsalg, men fortsatt aktivitet

Det er like mange boliger tilgjengelig i markedet i slutten av forrige uke som på samme tid i fjor.

LEVER FORTSATT: Eiendom Norge understreker at boligmarkedet foreløpig ikke har gått inn i en dvale. Illustrasjonsfoto: Glen Widing
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

​- Aktiviteten i boligmarkedet har gått ned etter tiltakene mot coronaviruset ble innført i Norge, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

De har i dag i samarbeid med Eiendomsverdi hentet ut tall fra omsetningen i boligmarkedet så langt i mars. Der kommer det frem at aktiviteten i boligmarkedet var normal frem til torsdag. I helgen var det lavere aktivitet enn normalt, men det både selges og legges ut nye boliger for salg.

LES OGSÅ: Bygger for 374 mill på øya midt i byen

– Det er like mange boliger tilgjengelig i markedet i slutten av forrige uke som på samme tid i fjor. Både pris og prisantydning falt mot slutten av uken. Dataene viser at den effekten mange spådde da tiltakene mot corona ble kjent torsdag forrige uke, slo til.

– Dette er etter vårt syn ikke uventet, da tiltakene legger betydelige begrensninger på nordmenns bevegelsesfrihet. Samtidig er det viktig å understreke at boligmarkedet foreløpig ikke har gått inn i en dvale. Vi tror også at det vil være behov for en viss aktivitet i boligmarkedet, selv om vi bekjemper viruset, sier Lauridsen.

LES OGSÅ: Trøkk i trynet for småhus og leiligheter

Han poengterer også at finanskrisen lærte oss at boligmarkedet er en svært viktig komponent i økonomien.

– Dette fordi det er bundet opp mye kapital i Norge, kanskje i enda større grad enn mange andre land. Derfor er det svært viktig at vi nå ikke gjentar problemene i boligmarkedet under finanskrisen, hvor likviditeten tørket inn. Mange familier og enkeltpersoner befinner seg i et boligbytte og mellomfinansieringssituasjon nå, og vi må sørge for at disse får byttet bolig på en best mulig måte samtidig som vi bekjemper viruset. I tillegg er det alltid noen som trenger en ny bolig fordi de skiller seg eller er nødt til å flytte fordi leiekontrakten utløper, sier Lauridsen.

LES OGSÅ: Hyttefeltet kan bli hjem til 500 boliger

Eiendom Norge understreker at dataene må behandles med en viss varsomhet, da boligmarkedet i mars og april i stor grad blir påvirket av hvordan påsken faller.

– Vanligvis legges svært mange boliger ut for salg først etter påske, noe som markerer den såkalte vårflommen i boligmarkedet. Dette er et sesongmønster som har gjenntatt seg gjennom mange år i Norge, understreker Lauridsen.

LES OGSÅ: Vil bygge 38 blokkleiligheter i Bærum

Senter-utleiere behøver ikke rystes av Malvik-dommen (+)
Juss
Koronaeffekten på eiendomsmarkedet
Aktuelt
Etablerer reiselivsgigant mens korona herjer (+)
Transaksjoner
Fører digital handelskrig mot korona – og det funker (+)
Aktuelt
Ansett en Mama for lunch
Play
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Eiendomsaktører og regjeringens støttepakke (+)
Juss
Har solgt for 1,7 milliarder hittil
Bolig
Kan bli første norske internasjonale vinner
Aktuelt
DNB med flere tiltak for eiendomsbransjen (+)
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.