Bolig

Solgte boliger for 6,3 milliarder

- Vis så en solid økning i salget fra foregående år i både Norge og Sverige, sier konserndirektøren.

VIKTIG: Middelthunet blir viktig for boliggiganten i inneværende år. Foto: Veidekke
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Veidekke solgte  1.155 boliger i fjor, med en totalverdi på 6,3 milliarder kroner. Det er 305 flere enn i 2018, ifølge en pressemelding.

Antallet for fjerde kvartal stoppet på 256 boliger – 154 i Sverige og 102 i Norge. Boligsalget økte sammenlignet med tredje kvartal, og økningen kom i Sverige.

LES OGSÅ: Tollefsen snappet kremeiendom

– I 2019 så vi en solid økning i salget fra foregående år i både Norge og Sverige. I Norge har vi truffet bra med prosjekter i både Oslo og Trondheim. Gledelig er også det positive taktskiftet i Sverige, selv om det vil ta noe tid før det økte salget gir utslag på antallet boliger i produksjon, sier konserndirektør Jørgen Wiese Porsmyr.

Han påpeker også at et nytt salgstrinn på Middelthunet (94 enheter) og første trinn av Løren Botaniske (70 enheter) i Oslo, samt første del av trehusprosjektet Cederhusen i Stockholm (60 enheter) i første kvartal 2020, blir viktige for aktiviteten gjennom året.

LES OGSÅ: Kjøpte “Sharifbygget”

Verdien av de solgte boligene var 1,3 milliarder kroner i 4. kvartal, hvorav Veidekkes andel var 978 millioner. Samlet for året ble det solgt boliger for 6,3 milliarder kroner, hvorav Veidekkes andel var 4,3 milliarder kroner.

LES OGSÅ: SPG kjøper i Bærum

Ved utgangen av 2019 hadde konsernet 2,215 boliger i produksjon, hvorav Veidekkes andel er 1.732 boliger. Salgsgraden for boliger i produksjon er 78 prosent.

Estate med podcast
Aktuelt
UTLEIERS ABC – Del 30 – Bilag
Juss
Nok et selskap vakler etter eiendomskollaps (+)
Analyse
– Det er mange sinte kreditorer
Aktuelt
Npro ansetter prosjektdirektør
Karriere
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Sitter igjen med millionregning etter eiendomskonkurs (+)
Analyse
Har milliardene – jakter partnere
Transaksjoner
Syndikatene kjøper mest og nå kommer livselskapene
Transaksjoner
Realkapital Investor går for nybygg i Ski (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.