Transaksjoner

De største transaksjonene

De fire største transaksjonene i 2019 hadde en samlet verdi på 13,3 milliarder kroner. Selmer var juridisk rådgiver for tre av dem.

GODT ÅR: Mikkel Vislie forteller om et godt transaksjonsår i 2019.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det sterke transaksjonsmarkedet har gitt gode tider for eiendomsadvokatene, som er rådgiver når kjøpere og selgere blir enige om betingelsene. Ifølge Pangea Property Partners var det samlede transaksjonsvolumet i fjor på ca. 90 milliarder kroner. De fire største transaksjonene hadde en samlet verdi på 13,3 milliarder kroner.

Den største transaksjonen var DNB Livs kjøp av hovedkontoret til DNB i Oslo, med en eiendomsverdi på 4,5 milliarder kroner. Den neste på listen var Whitehelm Capitals kjøp av barnehageporteføljen til Pioneer Property Group. Eiendomsverdien var 4,1 milliarder kroner. Den tredje største transaksjonen var Urban Propertys kjøp av Selvaag Boligs tomteportefølje for 3,4 milliarder kroner, mens Arctic og Madison Internationals kjøp av bygulvet i Bjørvika fra Oslo S Utvikling hadde en verdi på 3,3 milliarder kroner.

Selmer var blant de juridiske rådgiverne i tre av de fire største transaksjonene. Advokatfirmaet var ikke med på barnehagetransaksjonen.

– Det er alltid spennende og inspirerende å jobbe med store prosjekter med dyktige aktører, og 2019 var intet unntak, sier Mikkel Vislie, leder av Selmers eiendomsaveling.

Han forteller videre at også 2020 ser ut til å bli et godt transaksjonsår. Selmer er involvert i salget av NRK-tomten på Marienlyst, hvor NRK i disse dager tar stilling til innkomne bud.

UTLEIERS ABC – Del 30 – Bilag
Juss
Estate med podcast
Aktuelt
Ansetter prosjektdirektør
Karriere
Sitter igjen med millionregning etter eiendomskonkurs (+)
Analyse
Blant de dyreste leilighetene i Bærum (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Realkapital Investor går for nybygg i Ski (+)
Utvikling
Stor interesse for å bo i kontorbygg (+)
Utvikling
Konverterer kjøpesenter
Aktuelt
Kjøpte 15 mål i fjor, nå har giganten fått inn en partner
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.