Transaksjoner

Selger hotell på Helsfyr

Eiendomsspar har solgt Scandic Helsfyr til Storebrand Eiendomsfond Norge KS.

FERDIG HØSTEN 2020: Scandic Helsfyr, slik det vil se ut etter ferdigstilling høsten 2020. Ill.: AF Gruppen
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Hotellet skal utvides og vil etter utvidelsen ha økt antall rom fra 253 til 450, i tillegg til utvidede konferanse- og restaurantfasiliteter. Arealet blir på 18 000 kvadratmeter.

Det er Storebrand Eiendomsfond Norge KS som kjøper hotellet. Scandic har signert en leieavtale som løper til 2037 og vil investere et betydelig beløp i oppgraderingen av hotellets eksisterende del. Utvidelsen vil være ferdigstilt høsten 2020.

– Kjøpet er i tråd med fondets mandat og vekststrategi, og innen et spennende eiendomssegment hvor Storebrand har ønsket en større tilstedeværelse. Scandic Helsfyr ligger i et raskt voksende urbant område med godt kollektivtilbud, og er strategisk plassert mellom Oslo lufthavn og Oslo sentrum. Vi har tro på at vårt utvidede samarbeid med Scandic blir fruktbart, og at utvidelsen av hotellet er i tråd med utviklingen av Bryn/Helsfyr som område, sier leder for Storebrand Eiendom Truls Nergaard.

I en børsmelding skriver Eiendomsspar at salget av Helsfyr utbygging II AS, som eier hotelleiendommen, medfører en verdiøkning på ca. 9 kroner per aksje i Eiendomsspar sammenlignet med verdivurderingen av det eksisterende hotellet ved utgangen av første halvår. Det tilsvarer ca 320 millioner kroner. Finansavisen skriver at prisen er rundt 1,1 milliarder kroner.

SELGER: Christian Ringnes.

– Vi er svært fornøyde med at Storebrand tar over stafettpinnen, ser frem til et godt samarbeid frem mot ferdigstillelse, og føler oss trygge på at de vil fortsette å forvalte eiendommen på en god måte. Vi har stor tro på Scandic Helsfyr og at utvidelsen av hotellet vil bli en suksess, sier adm. direktør Christian Ringnes i Eiendomsspar.

Pangea Property Partners har vært Eiendomsspars rådgiver i transaksjonen. DLA Piper har vært Eiendomsspars juridiske rådgiver, mens Haavind var Storebrands juridiske rådgiver.

Estate med podcast
Aktuelt
Ansetter prosjektdirektør
Karriere
Sitter igjen med millionregning etter eiendomskonkurs (+)
Analyse
Blant de dyreste leilighetene i Bærum (+)
Bolig
Realkapital Investor går for nybygg i Ski (+)
Utvikling
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Stor interesse for å bo i kontorbygg (+)
Utvikling
Konverterer kjøpesenter
Aktuelt
Kjøpte 15 mål i fjor, nå har giganten fått inn en partner
Bolig
Seiret i eiendomstvist i Bærum (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.