Aktuelt

Disse kjemper om Cityprisen

Her er de nominerte til Cityprisen som deles ut i februar neste år.

CITYPRISEN: Citykonferansen deler ut den prestisjetunge Cityprisen i februar.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Hvert år deles Cityprisen ut på Citykonferansen, som arrangeres av Estate Kunnskap i samarbeid med bransjeforeningen Norsk Eiendom. I 2019 var det Youngskvartalet, utviklet av Industri Energi Holding, som stakk av med seieren i kampen om den gjeve utmerkelsen.

Cityprisen er går til et utviklingsprosjekt som har levert noe ut over det vanlige til både gårdeier, brukere og omgivelsene. Juryen består av Netten Østberg (fagdirektør Plan og arkitektur i Asplan Viak), Roar Sandnes (partner og arbeidende styreformann i Akershus Eiendom), Maren Bjerkeng (direktør utvikling i Aspelin Ramm) Andreas Vaa Bermann (avdelingsdirektør for områdeutvikling i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune) og Thor Olaf Askjer (adm. direktør i Norsk Eiendom).

– I år er det tre prosjekter som utmerker seg særlig. De kjennetegnes alle av forståelse og lidenskap for omgivelsene og bymiljøet prosjektene er en del av. Alle prosjektene har siktet mot høy kvalitet, som de på ulike måter har løst, men alle med høye ambisjoner for å tilføre lokalmiljøet varig verdi. Gjennom tett og godt samarbeid med drivere har de lagt stor innsats i å skape innhold i sine prosjekter til glede for leietakere, nabolag og besøkende, opplyser juryen til Estate Nyheter.

Årets nominerte er Torggata Bad, Vega Scene og Nygaardsplassen.

Torggata Bad.

Christen Wikborg står bak utviklingen av Torggata Bad. Han har restaurert hele den ærverdige bygningen med adressen Torggata 16/Badstugata 2 og skapt Oslo Street Food, som har vært en stor suksess for byens innbyggere. Torggata Bad har selskapslokaler, scene, restauranter, bar, bowling og kontor.

Vega Scene. Foto: Gitte Paulsbo

Urbanium har utviklet Vega Scene i Hausmannskvartalet. Der er det fokus på bærekraft i bred forstand og utviklingen har foregått tett med både brukere og aktører i en medvirkningsprosess. Vega Scene er et Breeam-sertifisert kulturbygg med kino, snackbar, teaterscene, debattscene og kontor.

Nygaardsplassen. Foto: Kyrre Sundal/MAD Arkitekter

Cityplan har utviklet Nygaardsplassen i Fredrikstad, som består av restauranter, forretning, utleieboliger og torg. Midt i sentrum har Cityplan brutt med en gammel kjøpesenterplan og i stedet skapt urbane kvaliteter som har gitt et «gammelt hull i byen» nytt liv, som et sentrum for de nærliggende beboerne og for alle byens besøkende.

Må møte som tiltalt i retten denne uken (+)
Juss
Vil hedre sin avdøde kone på Fornebu
Utvikling
Vil bygge flere hundre boliger (+)
Bolig
Rentetoppen er nådd
Play
Staten selger eiendommer verdt over 100 mill (+)
Transaksjoner
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Ukens tips – Anleggsbidragsmodellen
Juss
Byggherrehjørnet: Ansvar for offentlige tillatelser i totalentrepriser
Juss
Fredensborg kjøper 83 mål for utvikling (+)
Utvikling
Her har det vært restaurantdrift i 50 år. Nå slår Oslo tingrett fast at en eiendomsmegler kan overta lokalene (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.