ETT AV TO: Hotellet i Svolvær er ett av Thons to nye. Ill.: Hamperokken Arkitekter

Minst 800 millioner for to hoteller

Thon har nå bestemt seg for hvem som skal bygge de to hotellene.

Publisert Sist oppdatert

Consto har inngått kontrakt med Thon Hotellbygg om utvikling og bygging av Thon Hotel Snø i Lørenskog utenfor Oslo  og Thon Hotel Svolvær. Kontraktssummene er på totalt mer enn 800 millioner kroner, ifølge en pressemelding.

– Vi ser på det som en stor tillitserklæring at vi igjen blir valgt som samarbeidspartner. Dette er to veldig spennende prosjekter, sier administrerende direktør Hans Kristian Seterlund i Consto.

LES OGSÅ: Laksemilliardær satser på hotell

Det ene hotellet skal bygges tett inntil den nye innendørs skiarenaen på Lørenskog – ca 20.000 kvadratmeter med blant annet restaurant, 298 hotellrom og konferanseavdeling.

– Fra resepsjonsområdet og restauranten kan gjestene se inn i arenaen. Her blir det ski-in/ski-out fra hotellet, sier utbyggingsdirektør Kjetil Nilsen i Olav Thongruppen.

Kontraktssummen er på over 400 millioner kroner. Planlagt byggestart er første kvartal 2020, og byggetid er satt til omkring to år.

LES OGSÅ: Graver hotellene ned i bakken

Hotellet i Svolvær blir 11.000 kvadratmeter stort og skal bygges på  kaikanten i sentrum. For nær 400 millioner kroner får det sju etasjer, 213 hotellrom, restaurant og konferansesal med kapasitet for ca. 500 personer. Rundt hotellet skal det anlegges en kaipromenade.

Med forbehold om offentlig godkjenning er byggestart satt til i slutten av november i år. Hotellet skal stå ferdig i 2021.

Prosjektet i Lørenskog skal utføres av Consto Øst, mens prosjektet i Svolvær skal Consto Nord utføre.

Powered by Labrador CMS