Utvikling

Her kommer det hjelpesenter for smådyr

Dyrebeskyttelsen Norge skal etablere et moderne smådyrmottak i Oslo med et lite besøkssenter «som vil være en attraksjon både for byen og nærområdet».

L-FORMET: Hovedgrepet er en L-formet bygning som henvender seg ut mot Karl Flods vei. Ill: Fragment arkitekter
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I samarbeid med Oslo kommune skal Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus etablere et felles smådyrmottak. Eiendom- og byfornyelsen har stilt en eiendom på Ammerud til disposisjon for formålet.

I denne forbindelsen er Fragment arkitekter og IN`BY er engasjert av Dyrebeskyttelsen til å utarbeide en studie for hvordan en eksisterende parkeringsplass kan omreguleres til «et moderne smådyrmottak med et lite besøkssenter som vil være en attraksjon både for byen og nærområdet». Ett av flere viktige planfaglige temaer blir å sikre en fornuftig atkomst for renovasjon, besøkende og levering av driftsmateriale for dyrene.

– Hovedgrepet er en L-formet bygning som henvender seg ut mot Karl Flods vei med hovedinngang for besøkende og resepsjon, og mot Alna Miljøpark, der skjermede utearealer for dyrene skaper en stillesone med gode solforhold, skriver IN`BY i bestilling av oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for det 4,8 dekar store planområdet.

Les også: Blir testby for FNs smartbylab

Eksisterende furutre i Karl Flods vei skal bevares og blir en viktig del av byggets tilknytning til stedet.

Bygget er på 2 hovedetasjer med et mulig takoppbygg samt takterrasse for lufting og noe dyrking av mat til dyrene. Dette ligger inn i terrenget og har innganger i begge plan. I tillegg er det antydet en mulighet for en kjeller under plan 1.

Smådyrmottaket vil ha en høyde som tilsvarer småhusene i området, det vil si 2-3 etasjer.

I henvendelsen til PBE skisseres det et bygg på ca. 2 000 kvadratmeter fordelt på følgende funksjoner:

– Rom og luftegårder for tamme dyr
– Rom og luftegårder for ville dyr
– Resepsjon og publikumsområde
– Rom for frivillige/ansatte
– Utearealer

– Bygget skal planlegges for langvarig og fleksibel bruk med gode kvaliteter og miljøvennlige materialer. Strukturen legger opp til mulig fremtidig utvidelse, både i plan og i høyden, skriver IN`BY og fortsetter:

«Da de fleste dyrene trives best i omgivelsestemperatur, er det tenkt at dyreavdelingene kan bygges med en lettere, mindre isolert klimaskjerm, og tilsvarende med lagerfunksjonene og parkeringen mot nord. Den sentrale ryggraden inneholder oppholdsrom for besøkende og frivillige, stellerom osv., og er derfor fullt isolert».

 

Estate med podcast
Aktuelt
– Det er mange sinte kreditorer
Aktuelt
Nok et selskap vakler etter eiendomskollaps (+)
Analyse
UTLEIERS ABC – Del 30 – Bilag
Juss
Npro ansetter prosjektdirektør
Karriere
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Sitter igjen med millionregning etter eiendomskonkurs (+)
Analyse
Har milliardene – jakter partnere
Transaksjoner
Syndikatene kjøper mest og nå kommer livselskapene
Transaksjoner
Blant de dyreste leilighetene i Bærum (+)
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.