Karriere

Ny sjef i Bane NOR Eiendom

Jon-Erik Lunøe er ansatt som ny administrerende direktør i Bane NOR Eiendom.

NY MANN: Jon-Erik Lunøe er ansatt som administrerende direktør i Bane NOR Eiendom.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Jon-Erik Lunøe kommer fra stillingen som daglig leder i eiendomsutviklingsselskapet Ulven, et heleid datterselskap av OBOS. Han har bred erfaring fra eiendoms- og entreprenørbransjen både som leder, fagperson og rådgiver. Størsteparten av karrieren har Lunøe jobbet i større konserner, som OBOS, Selvaag og NCC. Han har også noen års internasjonal erfaring.

LES OGSÅ: Doblet resultatet til 1,7 milliarder

Til høsten etterfølger han Petter Eiken som har valgt å fratre etter en lang karriere. Lunøe er utdannet sivilingeniør bygg og anlegg fra Manchester i England. I tillegg har han en mastergrad i prosjektledelse fra samme sted.

– Å jobbe i OBOS har vært givende og utviklende, og det er vemodig å ta farvel med gode kolleger. Når det er sagt, ser jeg veldig fram til å lede Bane NOR Eiendom og bli en del av konsernet. Jeg opplever Bane NOR Eiendom som et spennende selskap med et stort potensial. Selskapet eier mange sentrale eiendommer ved knutepunkt rundt om i landet, og forvalter en viktig del av norsk jernbanehistorie. Samtidig er selskapet også en viktig bidragsyter i utviklingen av fremtidens byer og steder. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med organisasjonen, og vil bruke min kunnskap og erfaring til å gi virksomheten et ytterligere løft og sette bærekraft enda klarere på agendaen, sier Lunøe i en pressemelding.

LES OGSÅ: Vil utvide på Vinderen

Konsernsjef i Bane NOR og styreleder i Bane NOR Eiendom, Gorm Frimannslund, er godt fornøyd med ansettelsen.

– Jon-Eriks bakgrunn og kompetanse gjør ham svært godt kvalifisert til å lede Bane NOR Eiendom, og jeg ønsker ham hjertelig velkommen. Med sin erfaring fra andre selskaper og sitt sterke fokus på bærekraft kan han tilføre friske tanker og ny inspirasjon til vår mangfoldige eiendomsvirksomhet. Jeg ser også frem til å få ham som medlem i konsernledelsen, sier Frimannslund.

Mistet prosjekt – konkurrenten tok over
Bolig
Holdt på med Filipstad-prosjektet siden 2006
Nyheter
Byggherrehjørnet: Byggherrens avbestillingsrett
Juss
Boligbygg sendte bekymringsmelding om saksbehandling (+)
Bolig
Dårligste siden 2014
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Ser svært alvorlig på saken (+)
Analyse
Vil utvide kjøpesenter med boliger
Utvikling
Skal drive restaurantene i Munchmuseet (+)
Aktuelt
Boligøya er verdt to milliarder kroner (+)
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.