Karriere

Ny sjef i Bane NOR Eiendom

Jon-Erik Lunøe er ansatt som ny administrerende direktør i Bane NOR Eiendom.

NY MANN: Jon-Erik Lunøe er ansatt som administrerende direktør i Bane NOR Eiendom.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Jon-Erik Lunøe kommer fra stillingen som daglig leder i eiendomsutviklingsselskapet Ulven, et heleid datterselskap av OBOS. Han har bred erfaring fra eiendoms- og entreprenørbransjen både som leder, fagperson og rådgiver. Størsteparten av karrieren har Lunøe jobbet i større konserner, som OBOS, Selvaag og NCC. Han har også noen års internasjonal erfaring.

LES OGSÅ: Doblet resultatet til 1,7 milliarder

Til høsten etterfølger han Petter Eiken som har valgt å fratre etter en lang karriere. Lunøe er utdannet sivilingeniør bygg og anlegg fra Manchester i England. I tillegg har han en mastergrad i prosjektledelse fra samme sted.

– Å jobbe i OBOS har vært givende og utviklende, og det er vemodig å ta farvel med gode kolleger. Når det er sagt, ser jeg veldig fram til å lede Bane NOR Eiendom og bli en del av konsernet. Jeg opplever Bane NOR Eiendom som et spennende selskap med et stort potensial. Selskapet eier mange sentrale eiendommer ved knutepunkt rundt om i landet, og forvalter en viktig del av norsk jernbanehistorie. Samtidig er selskapet også en viktig bidragsyter i utviklingen av fremtidens byer og steder. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med organisasjonen, og vil bruke min kunnskap og erfaring til å gi virksomheten et ytterligere løft og sette bærekraft enda klarere på agendaen, sier Lunøe i en pressemelding.

LES OGSÅ: Vil utvide på Vinderen

Konsernsjef i Bane NOR og styreleder i Bane NOR Eiendom, Gorm Frimannslund, er godt fornøyd med ansettelsen.

– Jon-Eriks bakgrunn og kompetanse gjør ham svært godt kvalifisert til å lede Bane NOR Eiendom, og jeg ønsker ham hjertelig velkommen. Med sin erfaring fra andre selskaper og sitt sterke fokus på bærekraft kan han tilføre friske tanker og ny inspirasjon til vår mangfoldige eiendomsvirksomhet. Jeg ser også frem til å få ham som medlem i konsernledelsen, sier Frimannslund.

Gleder seg til reforhandling av leieavtaler (+)
Analyse
Nord-Norges største prosjekt (+)
Utvikling
Starter med produktdesign for ombruk
Aktuelt
Tollefsen kjøper mer utviklingseiendom i Asker
Transaksjoner
Vil bygge en ny bydel med 40.000 kvadratmeter
Utvikling
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Gir vekk eiendom til en verdi av 400 millioner (+)
Analyse
Krefting reagerer på slakt av R8
Aktuelt
Vil bygge boliger midt i sommerparadiset (+)
Bolig
Solide Schage-utbytter (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.