Aktuelt

Vant kontrakt for nytt Stordalen-hotell

Insenti har vunnet oppdraget som byggherreombud for ombyggingen av Sommerrogata 1 til Sommerro Hotell.

HOTELL: Her kommer nytt hotell. Foto: Finn Ståle Felberg.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Når Petter Stordalen nå skal bruke 2 milliarder kroner på sitt nye Sommerro Hotell, blir det en omfattende jobb å holde i prosjektet. Nå har Insenti vunnet kontrakten som byggherreombud for utførende byggherre Aspelin Ramm. Insenti skal styre fagene prosjektledelse, bygg, elektro, VVS, automasjon og antikvariske fag.

– Sommerro vil bestå av et hotell med tilhørende villa på totalt 252 rom og suiter. Prosjektet blir en blanding av bolig, næring og hotell på til sammen 37 500 kvm. Sommerro skal bli et samlingssted både for boende og besøkende, og med mange ulike tilbud. På taket skal det bygges basseng, og en sirkelformet restaurant på over to etasjer med utsikt over hele byen. Dette blir kanskje Oslos flotteste takterrasse, og den første med basseng, sier Arnulv Eskeland i Aspelin Ramm.

Aspelin Ramm, Höegh Eiendom og Petter Stordalen har ambisjoner om at Sommerro hotell skal representere et møte med unik norsk historisk kunst og design, og være et moderne levende sted for et bredt publikum. Et sted det er godt å bo, besøke og jobbe. Vestkantbadet som er fredet vil bli restaurert og gjenåpnet for publikum.

– Vi er utrolig stolt over å ha blitt valgt til å løse denne oppgaven knyttet til det som skal bli et fantastisk hotell på Solli plass, sier Karoline Hasselgård, avdelingsleder for Prosjektutvikling i Insenti AS.

– Vi er veldig fornøyde med valget av Insenti som samarbeidspartner på dette prosjektet, sier Arnulv Eskeland i Aspelin Ramm. I et slikt prosjekt er det avgjørende med god faglig kompetanse, tyngde og erfaring. Dette fordi prosjektet både innebærer viktig antikvarisk bevaring, utfordrende tekniske løsninger og byggkonstruksjoner, rehabilitering og utbygging. Derfor var Insenti sin kompetanse, omdømme og erfaring avgjørende faktorer for valget av samarbeidspartner, sier Eskeland.


Se Petter Stodalen love et hotell som Norden aldri har sett før:

Jages for flere ulovlige forhold (+)
Analyse
Legger 1,7 milliarder på bordet for ny flyplass
Utvikling
Skyhøyt grunneierbidrag på Filipstad
Utvikling
Over 10 milliarder i Bergen
Transaksjoner
Solon hyrer dreven rådgiver
Karriere
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Negativ til boliger langs E18 på Skøyen
Bolig
Her kan det komme 40 leiligheter (+)
Bolig
Starter med 148 leiligheter i første trinn (+)
Bolig
Ukens tips – Sletting av heftelser
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.