Aktuelt

Finansierte hytteprosjekt gjennom crowdfunding

MG Eiendomsutvikling lånte penger gjennom crowdfunding da de skulle utvikle hytter i øverste prisklasse på Geilo.

MG Eiendomsutviklings lån gjennom crowdfundingplattformen til Monner var 9 prosent p.a.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

MG Eiendomsutvikling har utviklet og solgt laftehytter på 200 til 220 kvadratmeter på Geilo siden 2015 med en utsalgspris på mellom 10 og 14 millioner kroner. Men det har vært krevende å få finansiering til utbyggingen.

– For å utnytte mulighetene i markedet er vi avhengige av effektiv finansiering. Med myndighetenes krav til egenkapital og sikkerhet, blir bankfinansiering ofte vanskelig, og det tar for lang tid å få den nødvendige kapitalen til å realisere prosjektene. For oss ble crowdfunding gjennom Monner AS løsningen. Hadde vi satset på tradisjonell finansiering gjennom bank, ville vi klart å bygge én hytte i året, gjennom crowdfunding klarer vi i alle fall fem-seks, sier Terje Hugo Vanay i MG Eiendomsutvikling.

Han forteller om en rente på lånene på 9 prosent i tillegg til et etableringsgebyr. Selskapet har lånt til sammen 6 millioner kroner fra crowdfundingplattformen til Monner. I gjennomsnitt har lånene blitt fulltegnet på 13 dager. Til sammen 419 lånegivere har investert i snitt 14 500 kroner. Alle lånene er sikret med førsteprioritetspant i eiendommen og er avdragsfrie i hele låneperioden med forfall til betaling ved siste termin.

– Alle som ønsker finansiering gjennom Monner blir nøye vurdert i forkant, og dersom formålet blir vurdert som seriøst i henhold til våre kriterier gir vi tilgang til vår digitale plattform. Der får potensielle långivere et solid grunnlag til å vurdere prosjektet, sier Marie Moxnes Harfjeld, markedssjef i Monner.

Hun mener eiendomsbransjen er svært interessant på grunn av at det er mulig å realisere god og rask lønnsomhet dersom prosjektet har høyt nok tempo.

Eiendomsarving gir gass (+)
Analyse
Bygger helsehus oppå parkeringshuset
Utvikling
Plutselig stoppet salget (+)
Bolig
Signerte avtale om Sundebygget
Utvikling
Krever saken forelagt bystyret (+)
Utvikling
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Graver hotellrommene ned i bakken
Utvikling
Lars Ove (27) kontrollerer milliardverdier i eiendom (+)
Analyse
Soper inn penger på utleie av andres boliger (+)
Analyse
Innstiller på lovfesting av omgåelsesregel
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.