Aktuelt

Finansierte hytteprosjekt gjennom crowdfunding

MG Eiendomsutvikling lånte penger gjennom crowdfunding da de skulle utvikle hytter i øverste prisklasse på Geilo.

MG Eiendomsutviklings lån gjennom crowdfundingplattformen til Monner var 9 prosent p.a.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

MG Eiendomsutvikling har utviklet og solgt laftehytter på 200 til 220 kvadratmeter på Geilo siden 2015 med en utsalgspris på mellom 10 og 14 millioner kroner. Men det har vært krevende å få finansiering til utbyggingen.

– For å utnytte mulighetene i markedet er vi avhengige av effektiv finansiering. Med myndighetenes krav til egenkapital og sikkerhet, blir bankfinansiering ofte vanskelig, og det tar for lang tid å få den nødvendige kapitalen til å realisere prosjektene. For oss ble crowdfunding gjennom Monner AS løsningen. Hadde vi satset på tradisjonell finansiering gjennom bank, ville vi klart å bygge én hytte i året, gjennom crowdfunding klarer vi i alle fall fem-seks, sier Terje Hugo Vanay i MG Eiendomsutvikling.

Han forteller om en rente på lånene på 9 prosent i tillegg til et etableringsgebyr. Selskapet har lånt til sammen 6 millioner kroner fra crowdfundingplattformen til Monner. I gjennomsnitt har lånene blitt fulltegnet på 13 dager. Til sammen 419 lånegivere har investert i snitt 14 500 kroner. Alle lånene er sikret med førsteprioritetspant i eiendommen og er avdragsfrie i hele låneperioden med forfall til betaling ved siste termin.

– Alle som ønsker finansiering gjennom Monner blir nøye vurdert i forkant, og dersom formålet blir vurdert som seriøst i henhold til våre kriterier gir vi tilgang til vår digitale plattform. Der får potensielle långivere et solid grunnlag til å vurdere prosjektet, sier Marie Moxnes Harfjeld, markedssjef i Monner.

Hun mener eiendomsbransjen er svært interessant på grunn av at det er mulig å realisere god og rask lønnsomhet dersom prosjektet har høyt nok tempo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Gigantprosjektet som skal forandre bransjen
Play
– Jeg skal redde verden
Play
Første trinn var en braksuksess, nå kommer trinn to
Bolig
Kjøpte handelseiendom fra Ragde
Transaksjoner
Her er det sikret mot radon, sa boligbyggeren. Så åpnet kjøperen gulvet
Juss
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Kjøper DNB-bygget for 4,5 milliarder
Transaksjoner
Toma samarbeider med proptech-vinner
Tech
Negative servitutter til besvær
Juss
I dette Oslo-området vurderer eierne å droppe boliger (+)
Bolig