Nyheter

Nordmann med milliardkjøp

Den norske forvalteren Hans R. Holdener har gjennom sitt Helvetica Property Investors kjøpt en eiendomsportefølje i Sveits for over 1 milliard kroner.

Hans R. Holdener kjøper eiendom i Sveits for en milliard kroner til sitt eiendomsfond.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

CEO og managing partner Hans R. Holdener i Helvetica Property Investors AG har gjort et stort oppkjøp for sitt sveitsiske eiendomsfond Helvetica Swiss Commercial. Ifølge en melding fra Helvetica Property Investors har fondet kjøpt en eiendomsportefølje for rundt 123 millioner sveitsiske franc, noe som utgjør litt over 1 milliarder kroner. Eiendommene er i etablerte næringsområder i Zürich, sentralt i Sveits, Basel, Ticino og i vestlige Sveits. Brutto yield er 5,9 prosent. Det samlede arealet er 35 000 kvadratmeter. Eiendommene har en utleiegrad på 94 prosent, med en gjennomsnittlig gjenværende leieperiode på 4,1 år.

– I et marked med tøff konkurranse, beholder vi fokuset og har nå kunnet kjøpe ytterligere attraktive eiendommer på gode lokasjoner. Med disse kjøpene, vil den etablerte investeringsstrategien til Helvetica Swiss Commercial bli bekreftet, med fokus på næringseiendommer i clustre. I midten av 2016 så vi for oss en notering av HSC-fondet innen midten av 2019-tallet. Nå er vi ett steg nærmere, sier Hans R. Holdener.

Holdener har jobbet med sveitsiske eiendomsfond i over ti år, og har tidligere cashet inn på salg av et eiendomsfond. Sammen med Thomas C. Holst etablerte han høsten 2006 fondsforvaltningsselskapet Helvetica Property Investors, som hentet inn 650 millioner kroner fra norske investorer til eiendomsfondet Swiss Real Estate AS. Det globale forvaltningsselskapet Partners Group kjøpte høsten 2014 eiendomsfondet, noe som ha aksjonærene i fondet en god avkastning.

Nesten hele hyttefeltet til 200 mill forsvant på et blunk
Aktuelt
800 boliger. Minst 3 milliarder kroner (+)
Bolig
Bygger næringsbygg til over 200 mill
Aktuelt
Oslo Finans med ansettelser
Karriere
Höegh utvider styret
Karriere
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Nå går starten for prosjektet til 300 mill (+)
Bolig
Malling med digital storsatsing
Tech
– Gjeninnfør momsfritaket på offentlig infrastruktur
Aktuelt
Kan revolusjonere morgendagens hyttebygging (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.