Nyhter

Jakter 150 nye eiendomsmedarbeidere

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I Strategirapporten fra Oljefondet, eller Statens Pensjonsfond Utland, som det egentlig heter, står det at i perioden 2014 til 2016 skal de vokse fra 385 til rundt 600 medarbeidere.

Fondet har i dag cirka 50 medarbeidere som jobber med eiendom, men skal innen utgangen av 2016 være 200. 

– Det betyr at 150 av de nye medarbeiderne vil komme innenfor eiendom, sier kommunikasjonsdirektør hos Norges Bank Investment Management, Thomas Sevang. 

Les også: Bekrefter USA-kjøp

Vokser mest i utlandet

Oljefondet gjorde i 2010 sin første eiendomsinvestering da de kjøpte 25 prosent av Regent Street i London. Siden den gang har de handlet flere ganger og har ambisjoner om å vokse videre. Oljefondet har ambisjon om at fem prosent av fondets verdier skal være investert i eiendom. Med en samlet verdi av fondet på 5539 milliarder kroner skal altså voksne 276 milliarder kroner være i eiendom. 

Les også: Satser på logistikk

Les også: Kjøper i Sveits

Les også: Kjøper i Tyskland

Per første kvartal 2014 var imidlertid bare 1,2 prosent av fondets verdier i eiendom, noe som tilsvarer rundt 66 milliarder kroner. Veksten vil altså være betydelig fremover. De skal derfor ansette flere medarbeidere innen eiendom. 

– Ansettelsene kommer alle steder hvor vi har kontorer, men de fleste vil nok komme i utlandet. I Strategirapporten vår sier vi at innen 2016 vil mer enn halvparten av våre ansatte jobbe ved våre internasjonale kontorer, sier Sevang.

Oljefondet har foruten kontoret i Oslo, også kontorer i London, New York, Shanghai og Singapore. 

– Vi vil rekruttere og se etter flinke folk i de markedene vi rekrutterer i. Vi kan ikke si noe om lønn, annet enn at vi er konkurransedyktige, sier Sevang. 

Les også: Bekrefter kjøp av shoppingsenter i England

Les også: Kjøper mer i Paris

– Ansetter de vi trenger

Ledelsen av eiendomsinvesteringene krever ifølge strategirapporten til Oljefondet et annet styresett enn andre investeringer. Hver eiendomsinvestering krever en skreddersydd investeringsstruktur. Oljefondet vil derfor ta en mer aktiv rolle i utviklingen og ledelsen av de eiendommene de eier.

De påpeker i sin rapport at det å investere i eiendom er ressurskrevende. De vil derfor organisere eiendom som en separat enhet og styrke investerings-strukturen. Sevang vil ikke være konkret i forhold til hvilke typer medarbeidere de er på jakt etter, men sier at de vil være på jakt eller alle typer kompetanse. 

– Hele eiendomsorganisasjonen skal vokse mye, så det blir nok innen hele kompetansespekteret. Vi kommer til å ansette den kompetanse vi trenger, sier Sevang. 

Les også: Ber Oljefondet se til USA

Les også: Oljefondet kjøper dette

Les også: Første eiendomsinvestering i USA

 

Hotell-MVA blir redusert (+)
Juss
Skal bygge 44 leiligheter for 105 mill
Bolig
UtviklingsABC – Del 8 – Særlig om konsesjon og eiendomsutvikling (+)
Juss
Blodrøde tall i mars
Aktuelt
Får 125 mill for å holde aktiviteten opp
Aktuelt
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
En skrell som tar livet av mange aktører
Aktuelt
Gladmelding om betalingsutsettelse og mva (+)
Juss
Kjøper 2000 boliger i Nederland
Transaksjoner
Vika Project Finance kjøper i Drammen (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.