FYLKESMANNEN SIER JA: På tross av at dette senteret i Kristiansund ligger utenfor området kjøpesenterforskriften har godkjent som areal til kjøpesenter, sier Fylkesmannen ja til utbyggingsplanene.

Får dispensasjon fra kjøpesenterforskriften

Fylkesmannen støtter planene om en utvidelse på 10.000 m2 av Amfi Futura i Kristiansund.

Publisert

I begynnelsen av november omtalte vi den planlagte utvidelsen av kjøpesenteret Amfi Futura i Kristiansund, en utvidelse som ble berørt av den statlige kjøpesenterforskriften.

Plan- og bygningsetaten i Kristiansund var positiv til planene, men den planlagte utbyggingen vil kreve dispensasjon fra kjøpesenterforskriften. Dette fordi utbyggingen er planlagt utenfor det området forskriften har godkjent som areal til kjøpesenter.

Les også: Coop blir eier av hele M44 på Bryne

Nå har Fylkesmannen i Møre og Romsdal behandlet saken, og avisen Tidens Krav skriver at Fylkesmannen støtter utbyggingen. I sitt svar skriver Fylkesmannen at utbyggingen vil styrke et allerede godt etablert næringsområde.

Fylkesmannen nevner i saksdokumentet at en utbygging på Løkkemyra kan svekke handelsvirksomheten på Kirkelandet (sentrum av Kristiansund, red. anm.), men utvidelsen av Amfi Futura ses på som liten i forhold til den utbyggingen som allerede er gjort i det området.

Les også: DNB Scandinavian Property Fund kjøper Lillestrøm Torv

Utvidelsen av kjøpesenteret vil bety ytterligere 9.695 kvadratmeter i butikkareal.

I tillegg planlegges rundt 40 nye parkeringsplasser på bakkeplan, samt cirka 130 parkeringsplasser i en egen parkeringsetasje.

Powered by Labrador CMS