COOP NORGE EIENDOM BLIR HELEIER: Kjøpesenteret M44 på Bryne.

Coop blir eier av hele M44 på Bryne

Coop Norge Eiendom kjøper 50 prosent av eierandelene i kjøpesenteret M44 på Bryne.

Publisert Sist oppdatert

Det er Felleskjøpet Rogaland Agder som selger sin andel. Coop Sørvest SA eier fra før de resterende 50 prosentene, og Coop blir dermed eier av hele kjøpesenteret.

Det er Felleskjøpet Rogaland Agder (FKRA) (50%) og Coop Sørvest SA (50%) som er eier av kjøpesenteret M44 på Bryne i dag. FKRA har ønsket å selge seg ut av eiendommen, og Coop Norge Eiendom har derfor valgt å kjøpe denne andelen for å kunne sikre en fremtidig utvikling av området i regi av Coop.

Avtale om kjøpet ble nylig signert, og Konkurransetilsynet er varslet. Det forventes en snarlig tilbakemelding på Konkurransetilsynets behandling.

Kjøpesenteret M44 ble åpnet i 2005 og består i dag av ca 30.000 kvadratmeter handelsarealer med over 60 butikker. Coops kjede Obs! er i dag største leietaker. Senteret hadde i 2015 en samlet omsetning på over 850 millioner kroner, og har – som et av de få kjøpesentrene i Rogaland – fortsatt veksten så langt i 2016. Det har de siste par årene vært jobbet med å utvikle senteret ytterligere, og det er nylig vedtatt en senterutvidelse på ca. 9.000 kvadratmeter.

Les også: Salto selger kjøpesenter

Les også: Vekst i shopping

– Coop Sørvest har siden etableringen av kjøpesenteret M44 på Bryne i 2005, hatt et meget godt samarbeid med Felleskjøpet. Vi har sammen etablert et unikt kjøpesenter for hele regionen. Vi er nå klare for videre vekst og utvikling av senteret sammen med Coop Norge Eiendom, sier Tore Klovning, administrerende direktør i Coop Sørvest SA

– Vi i Coop Norge Eiendom er meget fornøyd med å ha kjøpt oss inn i M44. Det blir spennende å være med på utviklingen av senteret og eiendommene rundt sammen med Coop Sørvest, sier Roy K. Meyer, administrerende direktør i Coop Norge Eiendom.

Les også: Besøkseksplosjon for Strømmen Storsenter

Powered by Labrador CMS