VIL UTVIDE: Eierne av Amfi Futura ønskes å utvide kjøpesenteret med om lag 9700 kvadratmeter. Kommunen er positiv, men det blir Fylkesmannen som avgjør om planene blir realisert.(Ill.: Hammerø & Storvik Prosjekt AS)

Fylkesmannen avgjør kjøpesenterutvidelse

Planene om en utvidelse av kjøpesenteret Amfi Futura i Kristiansund berøres av den statlige kjøpesenterforskriften.

Publisert

Kjøpesenteret Amfi Futura på Løkkemyra i Kristiansund ønsker å utvide mot vest med om lag 9.700 kvadratmeter. Plan- og bygningsetaten i Kristiansund er positiv til planene.

Men nylig orienterte plan- og bygningsrådet i byen om at kommunen er prisgitt Fylkesmannens velsignelse. Den planlagte utbyggingen vil i så fall kreve dispensasjon fra kjøpesenterforskriften, da utbyggingen er planlagt utenom det området forskriften har godkjent som areal til kjøpesenter. Fylkesmannen er lokalisert i Molde.

Et solid politisk flertall av H, Ap, FrP , V og Sp ber Fylkesmannen om at Futura-utvidelsen får innvilget dispensasjon fra kjøpesenterforskriften, skriver Tidens Krav.

– Mitt budskap er: Slutt å klage på Løkkemyra som et problem. Kristiansund som regionsenter tjener godt på denne utviklinga. For mange innbyggerne i distriktet er Løkkemyra generelt og Futura spesielt hovedgrunnen til at de kommer til byen, sier plan- og bygningsrådets leder Torbjørn Sagen (H).

Og han er klar på at byen kan miste arbeidsplasser til Molde om utbyggingen ikke blir noe av.

– Her er det snakk om nyetableringer av nye, attraktive kjedekonsept. Det betyr handelsvekst og flere arbeidsplasser. Alternativet vil etter mitt skjønn bli at vi i stedet mister nyetableringer, til for eksempel Roseby i Molde.

Les også: God stemning i Molde

Miljøpartiet De Grønne mener på sin side at kommunen bør tilrå at Fylkesmannen avslår den planlagte utvidelsen av kjøpesenteret.

–Utbyggingen vil gi ytterligere vekst utenfor sentrumssonen av Kristiansund. Det medfører at bysentrum tappes ytterligere for handel og attraktivitet, sier Vanja Knudtsen (MDG) ifølge Tidens Krav.

Forslaget ble grundig nedstemt, men nå er det altså Fylkesmannen som avgjør om utvidelsen blir noe av.

Les også: Coop blir eier av hele M44 på Bryne

Les også: Vekst i shopping

 

 

 

Powered by Labrador CMS