KAN BLI PRESS: - Etterspørselen i leiemarkedet har vært lav en god stund, når dette nå ser ut til å ta seg opp, kan det fort bli litt press i enkelte områder med lav ledighet, sier Haakon Ødegaard, analysesjef i Malling & Co.

– Dette bremser transaksjonsvolumet

Analysesjef hos Malling & Co, Haakon Ødegaard, mener at krevende finansiering bremser transaksjonsmarkedet.

Publisert

– Etter vår mening kunne volumet, i antall milliarder kroner, i år vært vesentlig høyere dersom finansiering hadde vært lettere/billigere, sier analysesjef hos Malling & Co, Haakon Ødegaard.

Les også: Økende interesse for industrieiendommer

60 milliarderHan forteller at de opplever stor kjøpelyst med masse egenkapital, men at finansiering ofte tar mer tid og er mer komplisert enn tidligere, noe som altså bremser markedet betydelig.

– Transaksjonsmarkedet utvikler seg som et “normalår” hva gjelder volum. Antallet transaksjoner som vi har logget er omtrent likt som fjoråret per slutt Q2, men 2015 var som kjent preget av mye stort. Vi forventer totalvolum på cirka 60 milliarder som er et godt, men normalt år, sier Ødegaard.

Les også: Round Hill Capital vil vurdere flere kjøp i Norden

Les også: Flere storsalg i vente

Mange prosesserMalling og Co er et komplett eiendomshus, som i tillegg til å megle eiendommer også har flere avdelinger som jobber med kjøp og salg.

– Vår Project Finance-avdeling har så langt kjøpt eiendommer for om lag 1,5 milliarder kroner og har nettopp hentet inn 1,3 milliarder til et ugiret eiendomsfond, sier Ødegaard.

Han forteller at de på salgssiden jobber vi med cirka 25 ulike prosesser med totalverdi på rett oppunder fire milliarder.

– Av disse er det to prosesser på rundt en halv milliard som er i pipeline. Mer konkret informasjon om enkelttransaksjoner er det ikke ønskelig å gå ut med, sier Ødegaard.

Les også: Rekordhøyt transaksjonsvolum i Norden

Les også: Frykter at vi kan komme til å svikte utlendingene

Fortsatt utenlandsk interesseHan tror ikke at utlendingene kommer til å svikte Norge.

– Nei, det tror jeg ikke. Vi jobber med flere prosesser sammen med utenlandske investorer, og opplever ikke noen nedgang i interessen. Det dukker stadig opp nye aktører som forhører seg om det norske markedet. Likevel er det stort sett de navnene som har vært aktive eller interessert i det norske markedet en stund og som føler seg komfortable med Norge, som faktisk gjør dealer, sier Ødegaard.

Powered by Labrador CMS