SLANKER BALANSEN: Borger Borgenhaug, administrerende direktør og eneaksjonær i Axer Eiendom.

Selger 14.000 m2 Sinsen-eiendom til Skanska

Skanska Eiendomsutvikling har kjøpt Sinsenveien 51-53 av Axer Eiendom AS.

Publisert Sist oppdatert

Tomten er på 14 000 m2 og er i dag bebygget med kontorbygg og garasjeanlegg. Eiendommen er en del av områdeplanen for Løren i Oslo, og en av de siste delene av denne planen som ikke er utviklet til boligformål.

– Vi er godt fornøyd med å ha sikret oss denne attraktive eiendommen som passer godt inn i eiendomsporteføljen vi holder på å bygge opp. Det er et av de siste områdene på Løren/Sinsen som ikke er utviklet til boligformål og vårt langsiktige mål er å utvikle 300 – 350 leiligheter på eiendommen, uttaler Arne Brovold, konserndirektør i Skanska med ansvar for eiendomsutvikling.

Les også: Neptune blar opp 200 mill for Ensjø-tomt

Prosjektet planlegges realisert i fire byggetrinn fra 2019 og utover.

Skanska Eiendomsutvikling har også tidligere i år investert i utviklingseiendommer som gir ca. 920 antall boliger og ca. 5.000 BTA næring.

Les også: R8 Property jakter bygg i Oslo

Netto eiendomsinvestering til boligformål i dette prosjektet beløper seg til omlag 360 millioner, og er med det den største enkeltinvestering Skanska har gjort i utviklingseiendom i Norge etter år 2000.

– Det er første gang vi selger en eiendom videre uten å videreutvikle den, men denne gangen var det riktig. Salget av Sinsenveien gir oss mulighet til å gå inn i flere nye prosjekter mer tilpasset vår forretningsstrategi, sier Borger Borgenhaug, administrerende direktør og eier i Axer Eiendom.

UNION Norsk Næringsmegling var Axer Eiendoms megler for salget.

Les også: Axer Eiendom: Vokser kraftig i bolig

Powered by Labrador CMS