TAR SJANSEN: Thor Thoeneie begynner likevel ikke hos Cushman & Wakefield. - Jeg har funnet ut at jeg må være tro mot det jeg kan og har størst interesse for. Derfor må jeg ta sjansen selv med fokus innen by- og eiendomsutvikling, sier han.

Starter eget firma

Thor Thoeneie, som har vært sentral i utbyggingen av Barcode, etablerer nå egen virksomhet innen by- og eiendomsutvikling.

Publisert Sist oppdatert

I perioden 2005-2014 jobbet Thor Thoeneie som viseadministrerende direktør i Oslo S Utvikling. Han var en av de ansvarlige bak utviklingen og utbyggingen av Barcode-rekken i Bjørvika. Siden har han vært partner i Winta Eiendom, og i mars i år ble det klart at Thoeneie skulle bli partner i Cushman & Wakefield, hvor han skulle lede transaksjonsteamet.

Les også: DTZ Realkapital inngår samarbeid med Cushman & Wakefield

Ombestemte segDet blir ikke noe av.

– Cushman & Wakefield er kjempespennende, og jeg er helt sikker på at de kommer til å gjøre det veldig bra. Etter nøye vurderinger konkluderte jeg imidlertid med at dette likevel ikke var riktig for meg, noe de respekterte og håndterte profesjonelt, sier Thoeneie.

Han har i flere år tenkt på å starte for seg selv, og ønsker å jobbe med det som ligger hjertet hans nærmest, nemlig by- og eiendomsutvikling.

Thor Real– Jeg har funnet ut at jeg må være tro mot det jeg kan og har størst interesse for. Derfor må jeg ta sjansen selv. Det er byutviklingsarenaen jeg ønsker å være på, sier han.

Det nye firmaet får navnet Thor Real, og her skal han tilby tjenester og inngå samarbeid med både norske og utenlandske eiendomsselskaper og utbyggere. Thoeneie var med å etablere og har i en årrekke vært sentral i Oslo Metropolitan Area, som hvert år fronter den norske eiendomsbransjen under den internasjonale eiendomsmessen MIPIM i Cannes.

Les også: Går for gull i Cannes

RådgivningI tillegg til å inngå kommersielle og strategiske samarbeid og selge tjenester innen by- og eiendomsutvikling, skal han tilby rådgivning i forbindelse med kjøp og salg, ledelse og eierrepresentasjon samt leietakerrådgivning.

– For leietakere er det nyttig å få innspill fra noen som har sittet på den andre siden av bordet, mener Thoeneie, som også er åpen for å påta seg styreverv.

Stort nettverkNår det gjelder utenlandske investorer, vil han tilby tjenester både til aktører som vil inn i Norge og de som allerede har kjøpt eiendom her.

Thoeneie kjenner eiendomsbransjen godt og har opparbeidet et stort nettverk som byutvikler gjennom de siste 15 årene. Han vil nå samarbeide med etablerte norske eiendoms- og utviklingsselskaper samt kunne bistå utenlandske aktører med råd om alt fra partnere, rådgivende ingeniører og arkitekter til det politiske systemet.

Spennende utviklingHan eier også selskapet Greater Oslo AS sammen med forfatter, urbanist og samfunnsdebattant Erling Fossen. Greater Oslo eier 50 prosent av aksjene i Oslo Urban Arena, som står bak en årlig konferanse med samme navn.

– Jeg skal fortsatt være involvert i arrangementer knyttet til den spennende utviklingen som skjer i Oslo-regionen. Det blir ekstra spennende nå som utenlandske investorer for alvor har rettet blikket mot dette eiendomsmarkedet, sier Thoeneie.

Les også: Volumet endte på 123 milliarder

Les også: – Mye penger som søker trygge havner

 

Powered by Labrador CMS