TIL FORSVARSBYGG: Svein Thorbjørn Thoresen(Foto: Hans Olav Næss)

Ny toppsjef i Forsvarsbygg

Svein Thorbjørn Thoresen er i statsråd åremålsbeskikket som direktør i Forsvarsbygg for en periode på seks år.

Publisert

Svein Thorbjørn Thoresen er 54 år, utdannet jurist og kommer fra stillingen som programdirektør for Oslo kommunes nye trikkeprogram, Oslo Trikk. Han har omfattende toppledererfaring fra blant annet Axiti AS og Oslo Sporveier AS og ledererfaring fra DNB ASA.

Les også: Ny styreleder i Norsk Eiendom

Thoresen har solid erfaring fra organisasjonsutvikling, og har i kraft av sine tidligere stillinger god kjennskap til omstillings- og effektiviseringsarbeid. Svein Thorbjørn Thoresen har tidligere arbeidet i grensesnittet mellom politikk og privat næringsliv. Han vil bringe med seg evnen til å tenke strategisk og langsiktig for å kunne realisere Forsvarsbyggs sentrale mål, opplyser Forsvarsbygg.

Forsvarsbygg er et ordinært forvaltningsorgan, som på vegne av Forsvarsdepartementet utøver eierrollen for forsvarssektorens eiendommer, bygg og anlegg (EBA). Forsvarsbyggs hovedoppgaver er å forvalte de statlige eiendommene som forsvarssektoren disponerer, gjennomføre investeringer i EBA og avhende EBA som forsvarssektoren ikke lenger har behov for.

Les også: Høistad til Pangea

Les også: Ny styreleder i Eiendom Norge

Virksomheten omsetter for om lag åtte milliarder kroner i året, forvalter ca. 4,1 millioner kvadratmeter brutto bygningsareal og har om lag 1400 ansatte fordelt over hele landet. Hovedkontoret ligger i Oslo.

Les også: Eiendomsadvokat hopper over til Wikborg

Les også: Starter opp Innlandet Næringsmegling AS

Les også: Går ut av Anthon B Nilsen Eiendom

Les også: Bytter advokatfirma og blir partner

Les også: Mustad Eiendom søker etter ny sjef

Powered by Labrador CMS