GODT KJØP: - Det var et bra kjøp og et bra salg, sier administrerende direktør Svein Dugstad i City Finansiering Holding om PST-bygget.

Rask PST-gevinst for Kim Erla

City Finansiering Holding oppnådde i fjor et årsoverskudd på 309 millioner kroner etter å ha solgt PST-bygget og to andre eiendommer.

Publisert

– Det er klart at dette er veldig hyggelige tall. De er et resultat av god eiendomsdrift og langsiktig eiendomsutvikling, sier administrerende direktør Svein Dugstad i City Finansiering Holding.

Konsernet, som eies av Kim Erla med familie, hadde i fjor driftsinntekter på 685,7 millioner kroner mot 313,7 millioner i 2014. Årsoverskuddet endte på 309,2 millioner kroner (45,1 millioner året før).

Solgte for 1 milliardCity Finansiering Holding solgte i fjor tre eiendommer til en samlet verdi på over 1 milliard kroner. Den ene av disse er PST-bygget i Nydalen som konsernet kjøpte i 2014.

Dugstad vil ikke kommentere summer. Men det er åpenbart at konsernet sitter igjen med en pen gevinst ettersom eiendommen ble solgt til finanshuset Ness, Risan & Partners etter bare ett år.

– Det var et bra kjøp og et bra salg, sier Dugstad.

Les også: NRK selger for 80 millioner

HandlefrihetI fjor solgte konsernet også Trikkestallen på Torshov i Oslo som Kim Erla kjøpte på 1990-tallet. Trikkestallen huser blant annet en scene i regi av Oslo Nye Teater.

I tillegg kommer salget av en næringseiendom i Hegdehaugsveien, også det i Oslo.

– Salgene av de tre eiendommene har gitt oss god likviditet og handlefrihet. Vi er nå i god posisjon til å vurdere nye muligheter i fremtiden, sier Dugstad.

200.000 kvmCity Finansiering Holding eier og forvalter eiendommer i Norge, Sverige og Finland. Konsernet ble etablert i 1992 og har i dag 57 ansatte.

Eiendomsmassen består av næringseiendommer, hoteller og leiligheter på ca. 200.000 kvadratmeter.

Hovedvekten av næringseiendommene er beliggende i Oslo på lokasjoner som Vika, Sentrum, Tjuvholmen, Helsfyr og Nydalen. Blant eiendommene er Bolette Brygge 1, Haakon VIIs gate 6 og Fyrstikktorget.

I sentrale deler av Oslo har konsernet også en boligportefølje på over 250 leiligheter for utleie.

Les også: Avantor fikk leiekontrakt på 7000 m2 i Nydalen

Les også: BIs milliardkupp i Nydalen

 

Powered by Labrador CMS