– Ikke en yieldeiendom

Det er ikke direkteavkastningen som lokker Universitetet i Oslo (UiO) ved kjøp av Nemko-bygget.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

UiO offentliggjorde torsdag at de hadde kjøpt det såkalte Nemko-bygget i Forskningsparken i Gaustadbekkdalen for 305 millioner kroner. Adressen er Gaustadalleen 30 (bildet).

Ifølge eiendomsdirektør John Skogen i UiO er det Stiftelsen Nemko som er selgeren av eiendommen. Det er snakk om et rent eiendomskjøp, ikke kjøp av aksjeselskap.

– Kjøpet er litt spesielt, ettersom tomten er eid av staten, og eiendommen står på festet tomt. Kunnskapsdepartementet hadde en forkjøpsrett til eiendommen, en rett som vi har trådt inn i, sier Skogen til NE nyheter.

– Dette er ikke en yieldeiendom, men en strategisk eiendom for oss som har et stort utviklingspotensial, tilføyer han.

Skogen opplyser likevel at Gaustadalleen 30 genererer om lag 22 millioner kroner i årlige leieinntekter. Forutsetter vi netto inntekter på rundt 20 millioner kroner, indikerer det en direkteavkastning på midten av 6-tallet. Eiendommen er bygd i flere trinn, fra slutten av 50-tallet og frem til 80-tallet.

– Vil dere nå rive og bygge nytt?– Det har vi ennå ikke tatt stilling til, men vi starter nå med planleggingen, svarer Skogen.

Han sier at hovedleietaker Nemko i utgangspunktet har en femårig leiekontrakt, men det er en oppsigelig kontrakt, så Nemko har rett til å tre ut av kontrakten før forfall.

– I gjennomsnitt er det under fem år igjen av leiekontraktene. Eiendommen er fullt utleid, 11 700 kvadratmeter hvis vi summerer alle kontraktene, sier Skogen.

Han er som eiendomsdirektør ved UiO også involvert som motpart til Entras planer på Tullinløkka om et nytt bygg for det juridiske fakultetet. Entra har her jenket byggehøydene til 42 meter, men Skogen sier det fortsatt er snakk om at UiO skal leie 17 000-18 000 kvadratmeter. Arkitektene har gjort en omdisponering av arealbruken.

Entra leverer om kort tid inn den nye reguleringsplanen for det omstridte prosjektet.

Powered by Labrador CMS