Betaler 25 000 kroner per m2

Universitetet i Oslo (UiO) har kjøpt Nemko-eiendommen i Forskningsparken.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Adressen er Gaustadalleen 30 (bildet), noen hundre meter nedenfor Rikshospitalet og på nedsiden av Ring 3. Kjøpesummen er ifølge en pressemelding på snaue 305 millioner, og eiendommen ble formelt overtatt av UiO 30. april i år. Med andre ord en transaksjon til i foregående måned.

Eiendommen rommer i dag vel 11 700 kvadratmeter med bygningsmasse, slik at kvadratmeterprisen er på drøyt 25 600 kroner. UiO har vært leietaker i deler av Nemko-bygningen i flere år.

I tillegg vil Senter for tverrfaglig kjønnsforskning og deler av Institutt for lingvistiske og nordiske studier fortsatt holde til i bygningen. De øvrige brukerne av bygningen er Nemko AS, DNV Nemko Presafe AS og Folkehelseinstituttet (Rettsmedisinsk institutt).

UiO skriver i melingen at som et ledd i den fremtidige utviklingen av UiO, har de kjøpt Nemko-eiendommen.

– Kjøpet av Nemko-eiendommen er en strategisk og fremtidsrettet investering som vil gjøre det mulig å utvikle fremragende utdanning og forskning, sier rektor Ole Petter Ottersen ved UiO i en melding.

UiO mener eiendommen har et betydelig potensial for utvikling som UiO vil utnytte de kommende årene. Utviklingsmulighetene i tillegg til den sentrale plasseringen er hovedgrunnene for kjøpet.

Foto: Nemko

Powered by Labrador CMS