Entra jenker seg

Entra reduserer høyden i de omstridte planene for Tullin-kvartalet.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Eiendomsselskapet har møtt mye motbør for planene om høyhusprosjektet på Tullinløkka og det som skal romme 17 000 kvadratmeter for Det juridiske fakultetet. Entra ønsket en byggehøyde på 50 meter, som Riksantikvaren mener er åtte meter for høyt. Riksantikvaren har derfor vurdert innsigelse mot prosjektet.

Protestene ser ut til å ha fått gjennomslag. Entras nye kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie skriver i et leserinnlegg i Aftenposten at når Entra om få uker leverer inn den reviderte planen, er høyden foreslått redusert til de ønskede 42 meterne (se illustrasjon av reviderte planer).

Ifølge Bratlie vil planen «være betydelig endret» når den sendes tilbake til Oslo kommune for endelig behandling. Entra har jobbet med planene i snart fire år og fremmet sommeren 2014 det første reguleringsforslaget. Dette forslaget inneholdt blant annet et bygg med høyde på 50 meter, som mange mener vil bli et for ruvende og dominerende bygg på Tullinløkka.

Forslaget førte til massive protester, og Bratlie skriver i innlegget at de ønsker blant annet å imøtekomme synspunktene om at det foreslåtte bygget var for høyt. Høyden reduseres derfor fra 50 til 42 meter, og «det visuelle uttrykket er endret». Ifølge Bratlie er det reviderte forslaget bedre tilpasset omgivelsene.

Entra har også møtt motstand fordi de den tradisjonsrike bokhandelen Tronsmo må flytte. Styret i Tronsmo har truet med 20 millioner kroner i erstatning som følge av flyttingen. Før Entra kan starte arbeidene i Tullin-kvartalet, må eksisterende leietakere som Tronsmo flytte.

Tronsmo har i dag gunstige leiebetingelser som de ikke vil oppnå andre steder i Oslo sentrum. Bratlie skriver i innlegget at Entra er i dialog med Tronsmo, og at de har god tro på at de vil finne løsninger som betyr at både Tronsmo og universitetet får plass i Oslo sentrum.

(Ill.: MAD Arkitekter)

Powered by Labrador CMS