Satser på kjempepotensial

Potensialet i fase 2 av utviklingen av Hinna Park er langt større enn dagens eiendommer og prosjekter.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Rett før jul ble det kjent at Entra og dagens eiere av Hinna Park AS (brødrene John Arild og Ole Ertvaag) går sammen og blir partnere i den videre utbyggingen i Jåttåvågen. Partnerskapet skjer ved at Entra kjøper 50 prosent av aksjene i Hinna Park Eiendom AS.

– Entra er allerede til stede i Stavanger, men vi ønsker å utvikle posisjonen vår her. Vi vurderer Hinna Park til å ha det største potensialet og de beste kvalitetene i området, sier adm. direktør Klaus-Anders Nysteen i Entra Eiendom til NEnyheter.

VekststrategiHan sier de har holdt på med vekststrategien i Stavanger i hele hans tid som leder i Entra og intensivert dette arbeidet i denne tiden, det vil si det seneste året. Diskusjonen med dagens eiere av Hinna Park har pågått siden sommeren,

Entra har inntil videre kjøpt seg inn i tre kontantstrømeiendommer og tre eiendommer som er ferdig regulert og under utvikling. Til sammen ha disse byggene om lag 75 000 kvadratmeter eiendomsmasse. Løpende kontantstrøm i dag fra byggene utgjør rundt 65 millioner kroner i året.

Men, det kommer en fase 2 for utviklingen av Hinna Park, der potensialet er langt større. Klaus-Anders Nysteen kan bekrefte at selskapet potensielt står overfor milliardinvesteringer fremover.

Mange hundre tusen– Ja, litt avhengig av det som skal utvikles, kan det dreie seg om ganske mange hundre tusen kvadratmeter i fase 2. Det er veldig artig at Hinna Park blir en bydel, med boliger, næring og handel. Det er kombinasjonen som vi synes er så bra her. I tillegg er det en byutvikling med gode offentlige rom, kollektivløsninger og gode miljøkvaliteter. Det er dessuten positivt at området er avgrenset i størrelse, slik at utviklingen faktisk blir ferdig en dag.

– Hvilket tidsperspektiv har dere for satsingen på Hinna Park?– Det er ikke slik at Entra aldri selger eiendommer, men i de strategiske områdene vi er inne i, ønsker vi å sitte med eiendommene. Hinna Park er et slikt område. Vi synes administrasjonen i Hinna Park har gjort en fantastisk jobb, blant annet ved å fange opp oljehistorien i området. De har sågar laget en tidslinje over utviklingen i norsk oljehistorie på brygga, og jeg er veldig imponert over hva de har fått til, svarer Nysteen.

Ikke berørtVerdien av eiendommene i partnerskapet er om lag 1,3 milliarder kroner. Nysteen sier investeringen skjer gjennom en kombinasjon av gjeld og egenkapital, der finansieringen skjer i det nye morselskapet.

Entra låner gjennomgående mot hele balansen og ikke mot pant i enkelteiendommer, slik at problemstillingen om avskjæring av rentefradrag i liten grad er aktuell for denne investeringen.

Powered by Labrador CMS