Entra-kjøp til 1,3 mrd.

Entra kjøper 50 prosent av Hinna Park AS og blir med på utbyggingen i Jåttåvågen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Selskapet opplyser i en pressmelding fredag at de og dagens eiere av Hinna Park AS går sammen og blir partnere i den videre utbyggingen i Jåttåvågen. Det gjør Entra ved å kjøpe 50 prosent av aksjene i Hinna Park Eiendom AS.

Hinna Park Holding AS er eid med 75 prosent av Camar AS (John Arild Ertvaag) og 25 prosent av Eføy AS (Ole Ertvaag). Hinna Park AS hadde i 2012 driftsinntekter på nærmere 84 millioner kroner og bokførte verdier i balansen på 900 millioner.

Hinna Park (se illustrasjon) bygger, drifter, forvalter og leier ut næringslokaler og kontorlokaler på Hinna Park. Parken ligger langs riksvei 44, 5 kilometer sør for Stavanger på veien mot Sandnes. Her ligger blant annet Viking stadion. Jåttåvågen ligger ut mot Gandsfjorden. Samarbeidet vil ifølge pressemeldingen finne sted gjennom etablering av et nytt selskap, som blir Hinna Park Eiendom AS. Det nye selskapet blir eier av Hinna Park AS. Hinna Park Holding AS og Entra vil eie 50 prosent hver i det nye selskapet.

Hinna Park AS eier per i dag tre kontoreiendommer på totalt 28 000 kvadratmeter og tre tomter med et utbyggbart areal på cirka 46 000 kvadratmeter. I tillegg har Hinna Park AS en egen utleie, utvikling og driftsorganisasjon. Total verdi av transaksjonen er om lag 1,3 milliarder norske kroner. Transaksjonen forventes gjennomført i januar 2014.   – For Entra er Stavanger-området av strategisk betydning. Vi har fulgt utviklingen i området med stor interesse, og transaksjonen styrker vår mulighet til å tilby miljøriktige kontorlokaler til viktige kunder i Stavanger. Vi er imponert over utviklingen som har skjedd i Hinna Park, og er sikre på at vi nå har valgt rett samarbeidspartner til videre utvikling i området, sier administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen i Entra.  – For Hinna Park AS er Entra en ideell strategisk samarbeidspartner. Selskapet er en ledende aktør innen eiendom, og har både en betydelig erfaring fra og posisjon i bransjen. En videre utbygging i Jåttåvågen vil potensielt medføre omfattende investeringer, noe som krever langsiktighet og soliditet hos eierne, sier Tore-Andre Eide, som er daglig leder i Hinna Park AS.

NEnyheter skrev i november at en kjempeportefølje var til salgs i Stavanger-området. Porteføljen bestod av ulike eiendommer og med ulike aktører involvert. Dette kan være en av transaksjonene.

Ertvaag-brødrene kjøpte i 2010 Hinna Park AS fra Fornebu Utvikling for 287 millioner kroner.

 

 

Powered by Labrador CMS