Flytter fra fire eiendommer

Orkla fraflytter fire eiendommer når konsernet samlokaliserer virksomhetene i Oslo-regionen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NEnyheter får opplyst fra Orklas kommunikasjonsavdeling at lokalene som skal fraflyttes, er konsernsenteret i Karenslyst allé 6 på Skøyen, der Orkla-ledelsen i dag holder til.

Videre har Orkla et kontorbygg i Sandakerveien 56, datterselskapet Stabburet har hovedkontoret på Mastemyr, utenfor Kolbotn, i tillegg holder Orkla Shared Services' til i Essendrops gate 3 på Majorstuen.

Pareto må fylle opp 8000 kvadratmeter i Karenslyst allé 6 (se foto) og får i utgangspunktet den største jobben. Leiekontrakten med Orkla går ut i 2020. Området er så attraktivt at reutleie bør gå ganske greit, men Orkla må altså løses ut av kontrakten. Markedsnivået for slike lokaler i dag på Skøyen ligger ifølge næringsmeglere langt oppe på 2000-tallet. Visse tilpasninger må påregnes.

Essendrops gate 3, der Orkla Shared Services sitter, er identisk med eiendommen DNB Livsforsikring nylig solgte til et syndikat satt opp av NRP Finans. Hele bygget er på 11 300 kvadratmeter, men Orkla Shared Services legger langt nær beslag på hele bygget. Selskapet leverer IT- og HR-tjenester til Orkla-konsernet og har totalt 170 ansatte.

I Sandakerveien 56 holder Orkla Brands til, altså Orklas Merkevareområde. Dette er også adressen til Orkla-selskaper som Nidar og Lilleborg og er en stor eiendom, der det for noen år siden ble levert inn et nytt planforslag av Orkla Brands. Med andre ord legges Sandakerveien 56 trolig ut for salg i løpet av et par år.

Stabburet, som inngår i området Orkla Foods Nordic, holder i dag til i Lienga 6-8 på Trollåsen. Stabburet leier her det 5500 kvadratmeterstore bygget gjennom en barehouse-kontrakt fra eiendomsfondet Nye Castelar Eiendom II AS. I fjor sommer var den vektede gjenværende tiden av leiekontrakten med Stabburet på drøyt fem år.

Powered by Labrador CMS