Selger Essendrops gate 3

DNB Livsforsikring selger Essendrops gate 3 på Majorstuen til et syndikat.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Salget er som ventet, Gro K. Boge i DNB Næringseiendom (se foto) bekreftet i begynnelsen av desember i fjor overfor NEnyheter at eiendommen var til salgs

Kjøperen er ifølge en pressemelding fra DNB et syndikat satt opp av NRP Finans, gjennom selskapet Majorstuen Kontorbygg Holding. Overtakelsen var 18. januar. Det formelle salget skjer gjennom overtakelse av hundre prosent av aksjene selskapet Essendropsgate 3 AS.

– Vi er meget tilfredse med å ha kommet til enighet med DnB Livsforsikring om kjøp av Essendropsgate 3. Dette er et moderne bygg med bra beliggenhet og gode leietakere hvor vi tror det er rom for ytterligere verdiskapning, uttaler adm. direktør Christian Ness i NRP Finans til Finansavisen.

DNB Næringseiendom mener dette er et godt tidspunkt å selge på for å realisere verdiene i eiendommen.

– Som eier av en stor eiendomsportefølje er det naturlig å utvikle porteføljen både ved kjøp og salg av eiendom. Salg av eiendommen gjennomføres således som en del av livselskapets langsiktige eiendomsstrategi, sier Gro K Boge i pressemeldingen.

Prisen er foreløpig ukjent for det 11 300 kvadratmeterstore bygget. Essendrops gate 3 AS oppnådde i 2011 driftsinntekter på 26,9 millioner kroner, marginalt opp fra 2010, men ned fra 28,4 millioner i 2009. Fast eiendom er i balansen ved utgangen av 2011 bokført til drøyt 182 millioner.

Forutsetter vi netto leieinntekter på 24,5 millioner kroner og et netto avkastningskrav på begynnelsen/midten av 6-tallet (6,25-6,4 prosent), indikerer det en salgssum på 380-390 millioner kroner.

Det gjenstår imidlertid å leie ut 2000 kvadratmeter i bygget, som kan ha påvirket prisen,

Essendrops gate 3 er en kontoreiendom på rundt 11 000 kvadratmeter og ble ferdigutviklet av Furuholmen-familien i 1998. Leietakere 3 er blant andre NHO Service, Næringslivets Sikkerhetsorganisasjon, Byggenæringens Landsforening og Norske Trevarefabrikkers Landsforbund.

Salget føyer seg inn i rekken av flere store eiendomssalg fra DNBs livselskap, og denne uken ble det kjent at de vil selge Granfos Næringspark. Salgssummen her kan bli rundt en milliard kroner.

 

Powered by Labrador CMS