Store svingninger for eiendomsfond

Eierne i fondet Castelar Nye Eiendom 1 har vært med på en berg og dalbane det siste året.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

I verdivurderingen som ble offentliggjort i fjor høst, var verdifallet på hele 40 prosent etter økt avkastningskrav og flere leiekontrakter var i ferd med å gå ut. Nå har fondet fått på plass et par viktige leiekontrakter, og da kan investorene i fondet glede seg over økte eiendomsverdier igjen. I den siste verdivurderingen anslås fondets verdijusterte egenkapital å ha økt med 19 prosent til 470 kroner per aksje. Verdivurderingen er basert på et yieldkrav på fra 7 til 7,5 prosent og forventede leieinntekter i 2012.

Castelar Nye Eiendom 1 skriver i rapporten at ”bakgrunnen for verdiøkningen er en reprising av samtlige eiendommer ut fra en markedsmessig helhetsvurdering og eiendomsspesifikke forhold”. Men verdianslaget er gjenstand for usikkerhet ettersom det er blitt gjennomført relativt få transaksjoner i markedet den senere tid.

Castelar Nye Eiendom 1 eier tre eiendommer: Migosenteret i Trondheim (3600 kvadratmeter handel), Midtstranda i Hamar (6900 kvadratmeter logistikk) og Moss Holmestrand Nærsenter KS (36 prosent av handelsprosjektet, som er på 13 100 kvadratmeter).

I løpet av andre kvartal ble det undertegnet en avtale om et salg av Migosenteret, og nå har kjøper due dilligence. Målet er å utbetale så mye som mulig av frigjort kapital til aksjonærene. Migosenteret AS hadde inntekter på 5,3 millioner i 2011 og et driftsresultat på 3,8 millioner kroner. Blant leietakerne er ICA, Hallset Legesenter og Vitus Apotek.

Midtstranda AS har to bygg, hvor den største leietakeren er Brødrene Dahl. Nå jobbes det med å forlenge leieavtalen, slik at eiendommen kan klargjøres for salg. Driftsinntektene for Midtstranda AS var 4,4 millioner kroner i fjor.

Moss Holmestrand Nærsenter KS eier fem bygg i Holmestrand og Moss. Castelar Nye Eiendom 1 eier 36 prosent av selskapet, som hadde inntekter på 14,7 millioner kroner i fjor. Nå arbeides det med å sikre hjemmelen til eiendommene. Likviditeten i selskapet er god, men fondet skriver i rapporten at dette kan endres når avtalen om avdragsutsettelse utløper.

Powered by Labrador CMS