Nysteen blir ny Entra-sjef

Klaus-Anders Nysteen ansatt som administrerende direktør i Entra Eiendom AS.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det opplyser Entra i en pressemelding torsdag morgen. Styret i det helstatlige eiendomsselskapet  har har ifølge pressemeldingen enstemmig vedtatt å ansette  Nysteen som ny administrerende direktør i selskapet. Han tiltrer sin nye stilling i månedsskiftet januar/februar 2013.

Lederskiftet kommer fordi Rune Olsø valgte å trekke seg i oktober etter bråket om hans utnevnelse

Klaus-Anders Nysteen er 46 år og er utdannet fra Norges Handelshøyskole, Sjøkrigsskolen og AFF/Solstrand. Han kommer nå fra stillingen som finansdirektør i Statoil Fuel & Retail ASA, der han ledet arbeidet med børsnotering av selskapet som ble notert på Oslo Børs høsten 2010.

I perioden 2006-2010 var han administrerende direktør i Storebrand Bank ASA, finansdirektør i Posten Norge i 2001-2006, og Nysteen har også vært finansdirektør i Hydro Seafood AS.

Entras skriver i pressemeldingen at Klaus-Anders Nysteen har god innsikt i, og kunnskap om, eiendomsmarkedet, både fra tiden i Posten Norge og i Statoil Fuel & Retail ASA. Her har han hatt ansvaret for selskapenes eiendomsstrategi. med blant annet gjennomføring av betydelige eiendomstransaksjoner.

Som administrerende direktør i Storebrand Bank ASA har også Nysteen “betydelig erfaring fra finansiering av næringseiendom”.

 – Det var mange gode kandidater til stillingen og vi er svært godt fornøyd med at Klaus-Anders Nysteen har takket ja til stillingen som administrerende direktør i Entra Eiendom AS, sier styreleder Siri Hatlen i Entra i pressemeldingen.

Styret har ifølge Hatlen vektlagt Klaus-Anders Nysteens samlede kompetanse og tunge ledererfaring fra både privat, børsnotert virksomhet, offentlig virksomhet, eiendom og bank.

– Vi er trygge på at Nysteen vil bli en god og dynamisk leder for Entra Eiendom AS i den viktige perioden som selskapet nå går inn i med mulig privatisering, sier Hatlen.

Det var bråk om Rune Olsøs lederlønn. Klaus-Anders Nysteen får en fastlønn på 2,85 millioner kroner året og ingen bonusordning. Pensjonsavtalen med innskuddspensjon skal være i henhold til statens retningslinjer for lederlønn. Styret er av den oppfatning at de samlede vilkår er i henhold til statens retningslinjer for lederlønn.

Konstituert administrerende direktør Anne Harris fortsetter i selskapet som finansdirektør og blir stedfortreder for administrerende direktør når Nysteen tiltrer.

Foto: Statoil Fuel & Retail

Powered by Labrador CMS