Mirakelet i Nydalen

Nydalen har gått fra å ha blant den høyeste arealledigheten i Oslo til den laveste.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Jeg er bekymret for Nydalen på kort sikt. Vår strategi her har vært å låse fast alle kontraktene vi har, uttalte blant annet Olav Line i Norwegian Property om Nydalen under et seminar for temmelig nøyaktig to år siden.

Tidligere markedsrapporter fra Akershus Eiendom har indikert en arealledighet på skyhøye 20 prosent i Nydalen. Samtidig pekte næringsmegleren for tre uker siden på at Nydalen var ett av områdene i Oslo-regionen som lå nærmest an for en leieprisoppgang.

5,5 prosentOg når det gjelder arealledighet, går alt så meget bedre. Akershus Eiendom skriver i høstrapporten at Nydalen har opplevd det største ledighetsfallet det seneste året. Ifølge næringsmegleren har kontorledigheten i området falt fra 15 prosent i juli 2011 til i underkant av 5,5 prosent i juli 2012.

Dette nærmest dramatiske fallet i ledigheten kan i hovedsak forklares av to større leiekontrakter: Justis- og beredskapsdepartementet tegnet i august i fjor en kontrakt på hele 13 000 kvadratmeter i Gullhaug Torg 4a (Storebrand).

Opera på plassI april i år ble det kjent at nettleserselskapet Opera flytter fra Alexander Kiellands plass til Gjerdrums vei 19. Opera skal leie om lag 5000 kvadratmeter fra Avantor, i et bygg som er på totalt 10 900 kvadratmeter.

Nylig ble det kjent at Storebrand har fylt opp rundt 8000 kvadratmeter i Gullhaug Torg 1-3, men noe av dette er interne rokeringer i området.

Kortvarig glede?Gleden i Nydalen kan imidlertid bli kortvarig. Akershus Eiendom opererer i markedsrapportene med kart over Oslo som illustrerer risikoen for arealledighet fremover (2012-2014). Per juli 2012 vurderes Nydalen å ha høy ledighetsrisiko de nærmeste to årene. Det virker noe motstridende til at området er godt posisjonert for en leieprisvekst om ett års tid.

Den samme høye ledighetsrisikoen finnes ifølge Akershus Eiendom i store kontorområder som Skøyen, Lysaker, Bryn-Helsfyr og på Økern, i utkantområdene i vest og øst, samt de indre områdene av Oslo vest.

Tryggest i sentrumLavrisiko-områdene er prestisjeområdet CBD (Vika, Aker Brygge og Tjuvholmen), Oslo sentrum, Fornebu, Majorstuen, de sørøstre delene av Oslo, de indre bydelene nord for sentrum, samt de lite omtalte områdene Sinsen, Storo, Kjelsås og Grefsen.

De sistnevnte områdene er ikke kjent for store kontoreiendommer, men det ligger noen eiendommer nedenfor Storo-krysset og nedenfor Sinsen-krysset mot Carl Berners plass.

Powered by Labrador CMS