Vil ta Maud på børs

Nyetablerte Maud Eiendom har kurs for Oslo Børs.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Dagens Næringsliv (DN) skriver onsdag at butikker og lagereiendommer fra Coop og Rema utgjør fundamentet i nystartede Maud Eiendom. Selskapet holder til i Dronning Mauds gate 3. Adm. direktør i Maud Eiendom er Pål Tronstad, som i januar valgte å si opp stillingen i Hansa Property Group, da selskapet inngikk en managementavtale med Selvaag Bolig AS.

Tronstad sier til DN at en årlig andel av kontantstrømmen fra norsk varehandel er fristende for både norske og utenlandske investorer. Maud Eiendom har allerede Reitan-systemet og Coop på eiersiden og skal ha fylt opp porteføljen med eiendommer for 6 milliarder kroner. Coop Eiendom har vokst fra null til fem milliarder i løpet av få år.

– Vi har inngått avtale om kjøp av eiendom som i dag rommer detaljhandel, lager og storhandel spredt rundt i landet. Reitan Gruppen Coop og andre selgere får oppgjør i hovedsak i kontanter, men også i aksjer. Det vil sikre en langsiktig relasjon mellom oss som eiendomsselskap og dem som leietaker, sier Pål Tronstad til DN.

Maud Eiendom tar sikte på en egenkapitalandel mellom 40 og 50 prosent og baserer seg på langvarige leiekontrakter. Aksjen skal ifølge Tronstad gjenspeile kontantstrømmer og utbytter, og ikke være en verdistigningsaksje.

Det er Pareto Securities som tok initiativet til Maud Eiendom.

– Det vi har sett siden nyttår, er at investorinteressen har tatt seg kraftig opp for eiendom med lange kontrakter, solid kontantstrøm, og som betaler utbytte. Og Maud Eiendom blir stort nok til å høste internasjonale aktører som ønsker å plassere penger i en stabil norsk økonomi, hevder adm. direktør Andres Endreson i Pareto Project Finance overfor DN.

Pareto skal nå hente inn 1,25-1,75 milliarder kroner i en emisjon før sommeren. Reitangruppen og Coop har forhåndstegnet seg for aksjer for en milliard kroner.

Coop NKL BA styrket sin eiendomssatsing for noen år siden gjennom oppkjøp av selskapene Innlandet Eiendomsutvikling AS og Conseptbygg AS. Samtidig ble Coop NKLs eiendomsvirksomhet i det heleide datterselskapet Coop Eiendom AS.

Coop dannet også Coop Eiendom Vest AS, som et samarbeid mellom SAM Eiendom A/S (heleid av Coop NKL BA), Stadsporten AS og Kontra Eiendom AS i Bergen.

Eiendomsvirksomheten til Reitangruppen er konsentrert om to hovedområder: Eiendomsutvikling i Trondheim gjennom datterselskapet E. C. Dahls Eiendom AS, samt kjøp, utvikling og etablering av butikkeiendommer gjennom seks deleide eiendomsselskaper. Reitan Eiendom økte omsetningen fra 2008 til 2009, men driftsresultatet ble halvert.

Foto: Stein Henningsen

Powered by Labrador CMS