Vokser i eiendomsinfo

Publisert Sist oppdatert

Ambita, som har spesialisert seg på eiendomsinformasjon, har kjøpt seg opp i en kontrollerende posisjon i Edok AS, selskapet som driver Boligmappa.no. Ambita har nå 60,9 prosent av aksjene i Edok, og deler eierskapet med bransjeforeninger fra håndverksbransjen og gründere.

Ambita, tidligere Norsk Eiendomsinformasjon, har siden etableringen i 1987 forvaltet offentlig eiendomsinformasjon i Norge. Selskapet leverer IKT-tjenester, -systemer og -produkter med basis i eiendoms- og kartinformasjon, blant annet fra kommuner, boligbyggelag, energiverk og Kartverket. 

Les også: Har fullført kjøpet av Sektor

– Oppkjøpet er et ledd i vår strategi om å få flere bein å stå på. I dag er Ambita en ledende leverandør av eiendomsinformasjon og kartdata til profesjonelle aktører som eiendomsmeglere, takstmenn, banker, utbyggere og boligforvaltere, og vi ser hele tiden etter muligheten for å utvide dette tilbudet, både til eksisterende og nye kundegrupper. Boligmarkedet er i stadig endring, og vi skal bidra til at kundene våre står bedre rustet i et omskiftelig marked, sier Stig W. Seljeseth, administrerende direktør i Ambita.

Les også: Bekrefter Sundtkvartalet

Informasjon som følger boligen

Boligmappa.no er et resultat av et felles bransjeløft for å bedre tilgangen på viktig boligdokumentasjon og for å forebygge svart arbeid. Bak Boligmappa.no står blant annet Nelfo (Foreningen for EL- og IT-bedriftene i Norge), Rørentreprenørene Norge (tidligere NRL) og EFO (Elektroforeningen). I tillegg er byggmesterne, malerne, blikkenslagerne og ventilasjonsbedriftene med på initiativet. Ambita har tidligere eid 26,3 prosent av aksjene. 

Les også: Toppen av transaksjonsbølgen nådd?

– At vi nå kjøper oss opp i Edok AS er et tydelig signal på at vi tror på Boligmappas forretningsstrategi. Vi tror behovet er stort for en portal med tilgang til relevant informasjon som følger en bolig, og at dette vil være et kjærkomment verktøy både for profesjonelle aktører og privatpersoner. 

– Boligmappa.no samler inn unik informasjon knyttet til boliger og bygg, og vil kunne være en interessant distribusjonskanal for Ambita. På samme måte vil informasjon fra Boligmappa være en interessant kilde inn i Ambita sine produkter og tjenester. Dette vil ytterligere styrke Ambitas posisjon som spesialisten på eiendomsinformasjon, sier Seljeseth. 

Les også:  Vil Bjørvika-skyline i Drammen

Boligmappa.no hjelper boligeiere med å holde oversikt over utført arbeid i boligen, forsikringer, garantier og behov for inspeksjoner. Tjenesten legger til rette for at viktig boliginformasjon følger boligen, også etter et eierskifte, og vil spesielt være verdifull ved kontakt med håndverkere og i forbindelse med salg. 

– Vi er veldig glade for at Ambita knytter seg enda tettere til oss. Dette betyr at Ambita tror på vår idé, og vil bidra til å ytterligere forsterke vårt tilbud til norske boligeiere og profesjonelle aktører i boligmarkedet. Vi i Boligmappa er gode på å innhente informasjon fra håndverkere og andre som utfører arbeid relatert til en bolig, mens Ambita er spesialisten på offentlig eiendomsinformasjon, sier Per Christian Svendsen, daglig leder i Boligmappa.no.

Les også: Havneavtale i havn

 

Powered by Labrador CMS