INFILL: Garasjen i bakgården blir erstattet med leiligheter.
INFILL: Garasjen i bakgården blir erstattet med leiligheter.

Ut med garasjen, inn med 18 leiligheter

Sørlihagen skal bestå av ei boligblokk på tre etasjer i bakgården. Og interessen for leilighetene er enorm.

Publisert

- 800 interessenter står på lista og 15 leiligheter er allerede reservert. Byggestarten går når halvparten er solgt, og det regner vi med skjer på salgsstart mandag, sier eiendomsmegler Karianne Amlie i Aktiv.

Inne i bakgården i Sørligata 10 på Tøyen i Oslo sto det til i fjor et gammelt og nedslitt garasjeanlegg som var i ferd med å falle sammen. En utbedring ville påført borettslaget JBS uholdbare kostnader som de aldri hadde fått dekket inn gjennom utleie av parkeringsplasser. Det førte dem inn på andre tanker.

LES OGSÅ: Nærbutikken må vike for blokker

- Borettslaget har lenge forsøkt å finne en eiendomsutvikler som kunne oppføre et leilighetsbygg etter at garasjen er revet, imidlertid har disse krevd et større prosjekt enn borettslaget ønsker. Borettslaget har derfor bestemt å bygge i egen regi, heter det blant annet i nabovarselet fra 2017.

Nå blir garasjen erstattet med 18 leiligheter, som blir mellom 47 og 88 kvadratmeter store. De er priset fra 3,9 til 7 millioner kroner, altså en kvadratmeterpris mellom 75.000 og 83.000 kroner som er midt på treet i dette området.

LES OGSÅ: Kjøpte kremtomt til 305 mill, nå skal det planlegges

- Det artige her er at borettslaget selv står som utbygger, noe som er ganske uvanlig. Tross alt er dette en kjempestor jobb og de har holdt på i mange år for å få det til. De har dessuten ikke gått for å maksimere tomta som en profesjonell utbygger helt sikkert hadde gjort. Borettslaget vil at dette skal bli et pent prosjekt, poengterer Amlie.

- Hvem kjøper leilighet i Sørlihagen?

- En god blanding av folk fra nabogården, byen og Hallingdal. Det har vært et skifte av befolkningen på Tøyen de seneste 20 årene. Før bodde det mange eldre mennesker her, nå er det lærere, arkitekter, advokater og mange andre i en god blanding. Trenden i byen har gått litt vekk fra sossene på Majorstua til urbane hipstere med skjegg og bart på Tøyen, ler Amlie.

LES OGSÅ: Spar ut millioner for å sikre seg utviklingstomter

Hun kaller infillprosjektet i bakgården en suksess før det er solgt en eneste kvadratmeter.

- Vi var veldig spente da vi la ut teaseren midt i koronatiden, men så har vi jo sett en positiv utvikling i boligmarkedet som ingen kunne spå. Jeg tipper byggingen starter nærmest umiddelbart og da er alt ferdig innen halvannet år, sier megleren.