TREDJE KJØP: Baard Schumann gjennomfører den tredje investeringen til UNION Residential Development.

UNIONs boligfond med sitt første kjøp i Sverige

– Spennende prosjektportefølje med stort potensiale, sier Baard Schumann etter å ha blitt majoritetseier i den svenske boligutvikleren Kynningsrud Bostäder.

Publisert

Kjøpet innebærer at UNION Residential Development nå gjør sin første investering i Sverige. UNION Residental Development blir ny hovedeier i Kynningsrud Bostäder i Gøteborg etter å ha inngått avtale med Kynningsrud-konsernet om å kjøpe 70 prosent av aksjene i den svenske boligutvikleren.

Kynningsrud Bostäder, som er en del av Kynningsrud-konsernet, har siden 2020 drevet virksomhet i Vest-Sverige. I løpet av kort tid har selskapet bygget opp en prosjektportefølje på rundt 1.300 boliger, bestående av attraktive boligprosjekter i Göteborgregionen.

Tidligere har UNION Residential Developments kjøpt Bonavas norske virksomhet og Spilder Brygge i Stavanger.

– Oppkjøpet av majoriteten i Kynningsrud Bostäder gir boligutviklingsfondet en ny nordisk forankring hos en større regional boligutvikler. Kynningsrud er en organisasjon med høy kompetanse og med en spennende prosjektportefølje med stort potensiale, sier Baard Schumann leder for boligutviklingsfondet i UNION.

Han har lang erfaring med det svenske boligmarkedet og ser frem til å være med på videreutviklingen av Kynningsrud Bostäder sammen med de andre eierne.

– Kynningsrud Bostäder har på kort tid bygget opp en virksomhet med erfaren personell og gode prosjekter. Å få inn en stabil aktør som UNION som hovedeier er et bevis på at vi har lyktes godt og at det er tillit til selskapet, boligmarkedet og Göteborgsregionen, sier konsernsjef i Kynningsrud AS, Pål Kynningsrud.

UNION Residential Development investerer i boligprosjekter og boligutviklingsselskaper i og rundt de større byene i Norge og Sverige og har for øyeblikket rundt 4.000 boliger under utvikling.

Kynningsrud-konsernet har vært assosiert med entreprenørvirksomhet siden 1946, med forretningsområder som inkluderer Nordic Crane, kommersiell eiendomsutvikling, bygg, boliger og finans.

Powered by Labrador CMS