Bolig:

150-180 BOLIGER: Forslaget for Tåsen senter omfatter 150-180 boliger, nærsenter og torg.

Tre år siden offentlig ettersyn: «Veldig uheldig for utviklingen av prosjektet»

Som mange andre i bransjen, sliter Neptune Properties med lange reguleringsprosesser i Oslo.

Publisert

Planforslaget for Tåsen senter i Kaj Munks vei 41 lå ute på offentlig ettersyn i mars 2019. Gjennom Tåsen Utvikling AS ønsker Neptune Properties å omregulere Tåsen senter for å fjerne dagens bebyggelse, og oppføre en ny i 4-8 etasjer. Forslaget omfatter 150-180 boliger, nærsenter og torg samt opparbeidelse av gang- og sykkelvei og turvei i Tåsenveien.

Plan- og bygningsetaten (PBE) er positiv til bebyggelsesstruktur og formål, men vurderer at byggehøyder og utnyttelse ikke samsvarer med områdets karakter og overordnende retningslinjer. Etaten har derfor fremmet eget alternativ med lavere høyde og utnyttelse.

Nylig sendte Neptune Properties en e-post til PBE hvor de påpeker at det nå har gått tre år siden offentlig ettersyn.

– PBE har fortsatt ikke gjennomført bemerkningsmøte(r) med forslagstiller - 3 år senere.
Dette er veldig uheldig for utviklingen av prosjektet og forutsigbarheten for nabolaget, skriver Neptune Properties, som ber om en oppdatering på fremdrift i saken og prioritet i saksbehandlingen.

Prosjektutvikler Markus Thrygg i Neptune Properties sier til Estate Nyheter at de, som mange andre i bransjen, sliter med lange reguleringsprosesser i Oslo.

– Det er mange grunner til dette, og vi kjenner oss igjen i mye av det Miliarium skriver om sine erfaringer med PBE og politikere, sier han.

– Vårt prosjekt på Tåsen har dessverre tatt veldig lang tid. Dette er synd for oss som utvikler som bruker store ressurser på regulering, og naboer som må leve med usikkerheten i lang tid, påpeker Thrygg.

Han mener at dette har skjedd på grunn av« ubesluttsomhet hos PBE, saksbehandlerbytte og nedprioritering fra PBE».

– Vi står nå i en situasjon der vi skal svare ut 3 år gamle bemerkninger før vi mest sannsynlig må ut til et nytt offentlig ettersyn, sier han.

Neptune Properties er invitert inn i en referansegruppe for å bidra til PBEs prosjekt for å redusere reguleringstiden i Oslo.

– Vi opplever dette som ett godt initiativ, med en god og ydmyk dialog mellom PBE, plankonsulenter og utbyggere. Dialogen har gitt oss et godt innsyn i PBEs problemstillinger og utfordringer med blant annet bemanning, korona og arbeidsmengde. Vi håper at vi gjennom dette arbeidet og god dialog med politikere kan bidra til å redusere reguleringsrisikoen i Oslo på sikt, sier Thrygg.

Powered by Labrador CMS