SOLGT: Revet 1 i Larvik havn.
SOLGT: Revet 1 i Larvik havn.

Vika-syndikat med nytt kjøp (+)

Vika Project Finance har kjøpt en logistikkeiendom i Larvik havn.

Publisert Sist oppdatert

Eiendommen, som har adresse Revet 1 i Larvik havn, er en lager- og logistikkeiendom med en samlet bygningsmasse på litt over 20 000 kvadratmeter, hvorav ca. 4 000 kvm er under oppføring. Tomten er på 38 mål. Leietakere i bygget er Greencarrier Shipping & Logistics AS og Thoresen Transport AS, begge med langsiktige leieforhold. Nybygg vil oppføres for Thoresen Transport. Leieinntektene i 2020 blir ca. 14,5 millioner kroner (annualisert). Eiendomsverdien er ca. 205 millioner kroner, som gir en netto yield på cirka 6,6 prosent.

Les også: Trakk seg fra avtalen

Larvik kommune og selskaper som Color Line, Bergene Holm Eiendom, Felleskjøpet, Impregneringen og Søndre Eiendom eier eiendommer på Larvik Havn, som er Norges nest største internasjonale containerhavn. Havnen losser årlig inn og ut ca. 80 000 containerenheter med total vekt på ca. 800 000 tonn. Havnen har kort innseiling, samt nærhet til E18 og ukentlige anløp av containerskip fra og til Hamburg, Bremerhaven, Rotterdam og Antwerpen.

– Vi er veldig tilfreds med å ha sikret oss denne attraktive logistikkeiendommen, bokstavelig talt på havnen i Larvik, på vegne av våre investorer. Med sin sentrale beliggenhet i en region i vekst, fyller eiendommen en viktig infrastrukturell funksjon for begge leietakerne, og hvor særlig Greencarrier benytter havnen aktivt til vareflyt for sin kunde Megaflis – sier Thomas Holtan Leskovsky fra Vika Project Finance.

Handelen ble initiert av 60 Grader Næringsmegling, og er gjennomført som en off-market transaksjon. Selgere er LHS Invest AS og Lundhs Labradoreksport AS.

Powered by Labrador CMS