SOLGT: Badehusgata 33-39.
SOLGT: Badehusgata 33-39.

Selger i Stavanger etter kraftig verdioppgang(+)

Norwegian Property og deres partnere i Badehusgata 33-39 har solgt eiendommen. Verdiene har økt kraftig på bare litt over ett år.

Publisert Sist oppdatert

Det er et selskap satt opp av Malling & Co Project Finance som har kjøpt Badehusgata 33-39 Holding AS, selskapet som eier Badehusgata 33-39. Eiendomsverdien er 430 millioner kroner. Dermed har verdiene økr betraktelig siden Norwegian Property solgte 50 prosent av eiendommen til Camar Eiendom (35 prosent) og Agera Eiendom (15 prosent) i november i fjor. Eiendomsverdien var da 280 millioner kroner. SPG Corporate Finance var rådgiver i transaksjonen.

Norwegian Property har kvartalsvise verdivurderinger, og bokført verdi var ved utgangen av tredje kvartal 305,7 millioner kroner. Selskapet har også foretatt diverse investeringer i eiendommen i fjerde kvartal for å klargjøre bygget til nylig inngåtte leiekontrakter.

– Salget er i tråd med Norwegian Propertys strategi om å fokusere selskapets kapital til områder hvor vi har synergier, egen bemanning eller ser andre komparative fortrinn i forhold til våre konkurrenter. Ved å gjennomføre denne transaksjonen rendyrker vi selskapet vårt ytterligere, i tråd med hva vi har kommunisert til våre eiere. Vår resterende eksponering mot Stavanger-regionen vil være gjennom et JV i Forusbeen sammen med Base Gruppen, sier adm. direktør Bent Oustad i Norwegian Property.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.