Juss:

VIL FORTSETTE FESTEN: Flere grunneiere i dette boligfeltet ble saksøkt da de ikke ville innløse festetomtene etter krav fra tomteeierne.
VIL FORTSETTE FESTEN: Flere grunneiere i dette boligfeltet ble saksøkt da de ikke ville innløse festetomtene etter krav fra tomteeierne.

Tomtefestere i Bærum vant mot grunneiere (+)

Bortfesterne krevde at festerne skal kjøpe tomtene, men fikk ikke medhold i Asker og Bærum tingrett.

Publisert

Sent på 1960-tallet gjennomførte Selvaag-gruppen utbygging av et boligfelt på Levre i Bærum med adresse Toppåsjordet. I stedet for at kjøperne kjøpte både tomt og bolig, ble det i 1969 inngått festekontrakter med en varighet på 50 år.

Arvingene av de opprinnelige bortfesterne kom i 2019 til at huseierne skal løse inn tomtene som de i dag har betalt festeavgift for. Enkelte festere slo til på tilbudet, men en håndfull huseiere har gjort det klart at de ikke ønsker å innløse festetomtene.

Bortfesterne valgte derfor å saksøke disse boligeierne, med krav om innløsning av festetomtene. Hovedforhandling ble holdt i begynnelsen av desember. I dommen som kom rett før jul, gjør Asker og Bærum tingrett det klart at bortfesterne ikke får medhold i sitt krav.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.