Transaksjon:

BERLIN: VoltAir i Berlin er kjøpt for 457 millioner euro.

Oljefondet kjøper landemerker i Berlin og Paris

Investeringene gjøres i samarbeid med Swiss Life Asset Managers.

Publisert Sist oppdatert

Swiss Life Asset Managers og Norges Bank Investment Management investerer i Berlin og Paris gjennom en investeringsløsning.

Investeringsløsningen omfatter kjøp av to kontorbygg ansett som landemerker: VoltAir – et bygg på 30.000 kvadratmeter I Berlin, og 86 Boulevard Haussmann – et prestisjebygg i Haussmannstil i sentrum av Paris. 


- Investeringsløsningen vil konsentrere seg om eiendommer i Berlin og Paris, fortrinnsvis næringsbygg. Frem til nå er to eiendomstransaksjoner allerede signert gjennom investeringsløsningen: VoltAir i Berlin til EUR 457 millioner og Boulevard Haussmann i Paris til EUR 217 millioner, fremgår det av en pressemelding .

Transaksjonene forventes å være sluttført henholdsvis i februar, 2023 og desember, 2022.

Strategien til investeringsløsningen kan sammenlignes med den Swiss Life Asset Managers tar i bruk i sine kjernemarkeder i Tyskland og Frankrike, der de har lang fartstid i forvaltningen av ulike typer eiendomsaktiva.

Transaksjonene framhever lokal spesialistkompetanse i Swiss Life Asset Managers, og evnen til å finne eiendomsaktiva av høy standard, for ytterligere å styrke sin tilstedeværelse som en av Europas ledende eiendomsforvaltere.

I pressemeldingen påpekes det at Berlin og Paris er dynamiske byer for fremtiden, med eksemplariske utviklingsplaner når det gjelder bærekraft og modernisering. Begge byene er gode eksempler på muligheter for solide og innovative investeringsmuligheter.

- Vi er svært fornøyde med å kunne gå sammen med en så erfaren og finansielt sterk institusjonell investor, med en langsiktig investeringshorisont. Gjennom å lansere denne investeringsløsningen med en likesinnet partner, får vi på beste vis benyttet vår egen porteføljestrategi for forvaltning av aktiva, sier Stefan Mächler, Group CIO i Swiss Life Asset Managers.

- Gjennom å trekke veksler på kunnskap og erfaring vi har tilegnet oss gjennom mer enn 165 år med risikohåndtering, kan vi utvikle framtidsrettede investeringsløsninger. Slik bistår vi våre klienter i å nå sine langsiktige investeringsmål, sier han.

Mächler mener at Swiss Life Asset Managers gjennom denne transaksjonen viser sin evne «til å inngå kommersielle samarbeid med sofistikerte investorer over hele verden og styrker ytterligere sin plattform for eiendomsaktiva».

VoltAir

Selger av bygget i Berlin er ABG Real Estate Group, Dette er en av de største transaksjonene på kontorbygg i det tyske markedet i 2022. Arealet på 30.000 kvadratmeter er fordelt med 90 prosent kontor og 10 prosent retail.

- De moderne lokalene tilbyr stor grad av fleksibilitet for leietakere fra alle sektorer og bransjer, og har vært fullt utleid siden ferdigstillelsen i midten av 2022. Basert på bærekraft og komfortable løsninger har VoltAir blitt fremhevet som et Grønt bygg med LEED Gold sertifisering; det har utmerket digital infrastruktur og er sertifisert av Wire-Score, fremgår det av pressemeldingen.

86 Bd Haussmann

Kontorbygget i Paris er lokalisert i byens Central Business District, og har høy standard.

- Med 11.000 moderne kvadratmetere er bygget utelukkende for kontorer, og har vært fullt utleid siden 2002, mens omfattende oppussing har sørget for å gjøre bygget enda mer attraktivt, særlig med tanke på fellesarealer og servicerom. 86 Bd Haussmann er BREEAM-sertifisert i bruk, med HQE Very Good, med en strategi om kontinuerlig forbedring av bærekraft, heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS