NORDEN: Denne transaksjonen er for kjøperen en inntreden i det nordiske markedet.
NORDEN: Denne transaksjonen er for kjøperen en inntreden i det nordiske markedet.

Sveitsisk gigant kjøper norsk eiendomsvirksomhet

Swiss Life Asset Managers kjøper eiendomsvirksomheten til Ness, Risan & Partners (NRP), en ledende nordisk virksomhet innen direktefinansiering av eiendom og forvaltning av eiendomsfond.

Publisert Sist oppdatert

Sveitserne overtar Oslo-kontoret til NRPs eiendomsvirksomhet, inkludert 39 ansatte. Virksomheten blir dermed en del av merkevaren Swiss Life Asset Managers, ifølge en pressemelding.

Hva salgssummen er, oppgir de derimot ikke.

Swiss Life Asset Managers har mer enn 160 års erfaring med å forvalte eiendelene til Swiss Life Group - det største livsforsikringsselskapet i Sveits.

- For Swiss Life Asset Managers er transaksjonen en inntreden i et nordisk marked med en positiv makroøkonomisk utvikling. Med et unikt nettverk og dyp innsikt i det nordiske markedet for næringseiendom har NRP en variert portefølje bestående av kontor-, handels- og industrieiendommer i regionen, med hovedvekt på logistikkeiendom, heter det.

Lange kontrakter

Porteføljen karakteriseres av attraktive eiendommer med strategisk plassering og solide leietakere på lange kontrakter. Siden 2000 har NRP levert en IRR på 22 prosent til sine investorer innen direkteinvesteringer og har 27 milliarder kroner under forvaltning (AUM).

- I tråd med vår strategi går vi sammen med en av de ledende aktørene innen næringseiendom i Norden og utvikler vår posisjon som en ledende europeisk eiendomsforvalter. Nå utvider vi kundebasen og vil kunne tilby kundene direkte tilgang til det nordiske eiendomsmarkedet, sier informasjonssjef Stefan Mächler i Swiss Life Group.

Norsk leder

Christian Ness, grunnlegger og managing partner i NRP, får ansvaret for å lede Swiss Life Asset Managers i Norden.

- Vi er sikre på at Swiss Life er en perfekt partner. For vårt eiendomsteam blir det å jobbe på samme måte som tidligere, men med nye muligheter til å øke våre direkteinvesteringer betydelig på det øverste nivået av europeisk eiendomsvirksomhet, påpeker han.

NRP er en Oslo-basert, uavhengig og privateid investeringsvirksomhet med hovedkontor i Oslo. Med cirka 1,5 millioner kvadratmeter nordisk logistikkeiendom i porteføljen er de den største ikke-børsnoterte aktøren i dette segmentet. Siden 2000 har NRP Group gjennomført nesten 230 kommersielle eiendomstransaksjoner.

Gigantiske

Swiss Life Asset Managers er en ledende eiendomsforvalter i Europa. Av eiendeler på totalt 269,7 milliarder sveitsiske franc, er 77,7 milliarder investert i eiendom. I tillegg har Swiss Life Asset Managers eiendom under forvaltning på 27,7 milliarder sveitsiske franc gjennom to datterselskap. Totalt er eiendom under forvaltning og administrasjon per 231.12.2020, på 105,5 milliarder sveitsiske franc.

Transaksjonen vil måtte godkjennes av Finanstilsynet, og forventes å være gjennomført i løpet av Q3 eller Q4 i år.

Powered by Labrador CMS