Aktuelt:

FORTSETTER SALGEN: Ilija Batljan selger unna flere eiendommer.
FORTSETTER SALGEN: Ilija Batljan selger unna flere eiendommer.

Selger eiendomsportefølje for 9 milliarder

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) har signert en intensjonsavtale om å selge eiendom for 9 milliarder svenske kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver SBB i en melding til Stockholm-børsen. Kjøperen er en institusjonell investor som vil foreta endelig signering og overta eiendomsporteføljen den 31. oktober i år. Eiendomsverdien på 9 milliarder svenske kroner er før fratrekk fra utsatt skatt og på linje med de bokførte verdiene fra utgangen av andre kvartal 2022.

Det er ABG Sundal Collier som har vært rådgiver for SBB i transaksjonen. SBB gir ingen flere detaljer om hvilke eiendommer det er snakk om som nå selges.

Da SBB la frem resultatene for andre kvartal, uttalte selskapets gründer og sjef Ilija Batljan at SBB systematisk vil redusere andelen av joint ventures og selge finansielle investeringer for å styrke balansen, øke transparensen og fokusere på kjernevirksomheten.

– Vi vil forsikre våre eiere og våre lånetakere om at vi vil gjøre alt vi kan for å oppnå en bedre kredittrating, sa Batljan.

Nå sier han til Dagens Industri at det er viktig å være herre i eget hus og at salget er riktig for selskapet.

De seneste månedene har SBB solgt unna eiendommer i stor skala. Selskapet jobber også med potensielle salg i det norske markedet.

Powered by Labrador CMS